Γεύματα αγάπης από το Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA

  [Φωτογραφίες: GNUSA/ Μαρία Τόλιου]

  «Το νόημα της Ημέρας των Ευχαριστιών είναι αυτό ακριβώς που κάνετε εσείς», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, απευθυνόμενος στα στελέχη και τους εθελοντές του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων που συγκεντρώθηκαν και φέτος το πρωί της γιορτής των Ευχαριστιών στο ιδιόκτητο κτήριο του Συλλόγου στην Αστόρια για να προσφέρουν -για 32η συνεχή χρονιά- ένα ζεστό πιάτο φαγητού σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

  «Ευχαριστούμε τον Θεό μόνο όταν ευχαριστούμε τους ανθρώπους, τους συνανθρώπους μας και μοιραζόμαστε όλα αυτά τα καλά που μας έδωσε ο Θεός με όλους. Τότε γινόμαστε πιο πλούσιοι και στην ψυχή και την καρδιά, αλλά γινόμαστε και πιο ευτυχισμένοι. Αυτή είναι η ευτυχία, διότι, όταν δίνεις, πρώτα απ’ όλα εσύ ο ίδιος παίρνεις», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, συγχαίροντας τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Κίτσιο, ο οποίος μαζί με τον επίτιμο πρόεδρο Γιώργο Αλεξίου και αρκετούς δωρητές και εθελοντές, βρίσκονται κάθε χρόνο εκεί την ημέρα αυτή. 

  «Να είστε καλά, εύχομαι χρόνια πολλά, να συνεχίσετε αυτήν την παράδοση και ο Αρχιεπίσκοπος, ως ο πρώτος υπηρέτης σας, θα είναι πάντα κοντά σε ο,τιδήποτε χρειαστείτε. Χαρούμενη Ημέρα των Ευχαριστιών», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, τον οποίο συνόδευε στην πρώτη του αυτή επίσκεψη στην έδρα του Συλλόγου Ιδιοκτητών ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

  Στη συνέχεια, αναλαμβάνοντας ρόλο εθελοντή, δίπλα στα παιδιά, σέρβιρε συμβολικά μια μερίδα, πριν παρακαθίσει στο γεύμα με τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την οργάνωσή του, υπό τους ήχους της κιθάρας του Σεραφείμ Λάζου και του Τάσου Παπαϊωάννου. 

  Μαζί τους και ο ευεργέτης του Συλλόγου Γιώργος Φακίρης με την οικογένειά του.

  Συνολικά, περίπου 1,500 μερίδες του παραδοσιακού γεύματος με τη γαλοπούλα, τις γλυκοπατάτες και την κολοκυθόπιτα να κυριαρχούν, διανεμήθηκαν φέτος σε συνανθρώπους μας άπορους, ανήμπορους αλλά και μόνους, δίνοντάς τους λίγη χαρά την γιορτινή αυτή μέρα. «Σύσσωμη η Κοινότητα γνωρίζει για αυτό που κάνουμε εδώ και 32 χρόνια και πολλοί έρχονται να γιορτάσουν μαζί μας», ανέφερε ο κ. Κίτσιος.

  Την προετοιμασία του γεύματος ανέλαβε και πάλι φέτος ο αρχιμάγειρας Νίκος Γαβριελάτος με τους βοηθούς του.  

  Στην ανάγκη να μπει οργανωτικά η νέα γενιά στο θεσμό αυτό που ξεκίνησε πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Γιώργος Αλεξίου, καθώς, όπως είπε, η γενιά των πρωτεργατών μεγαλώνουν και κουράζονται. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους Γεώργιο Φακίρη, Μιχάλη Αράπη και Νίκο Γαβαλά, καθώς και τον πρώην πρόεδρο Πέτρο Σταθάτο.

  Παρών στην εκδήλωση ήταν και φέτος ο αναπληρωτής επικεφαλής της Πολιτειακής Γερουσίας, Μιχάλης Γιάνναρης.

  Να σημειώσουμε τέλος πως το γεύμα είναι αφιερωμένο κάθε χρόνο στη μνήμη των Κωνσταντίνου και Μαρίνας Φακίρη, Μελίνας Αλεξίου και Τομ Αλαφογιάννη.