Home ΑΜΕΡΙΚΗ Εναν αιώνα στην υπηρεσία του Ελληνισμού γιορτάζει η AHEPA

Εναν αιώνα στην υπηρεσία του Ελληνισμού γιορτάζει η AHEPA

ΟΡΛΑΝΤΟ, FL – Φωτογραφίες: GANP/ Δημήτρης Πανάγος

Με τη συμμετοχή πλέον των χιλίων αντιπροσώπων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά αλλά και την Ευρώπη συνεδρίασαν για εβδομάδα στο Ορλάντο της Φλόριδας η AHEPA και τα τμήματά της, Daughters of Penelope, Sons of Pericles και Maids of Athena, γιορτάζοντας παράλληλα τα 100 χρόνια από την ίδρυση της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης στον κόσμο.

Οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της AHEPA ολοκληρώθηκαν σήμερα Παρασκευή στο “Coronado Disney Resort” με την ορκωμοσία των διοικήσεων που αναδείχθηκαν από τις χθεσινές εκλογές και τις πρώτες τους συνεδριάσεις.  

Επανεκλέχθηκε στην ηγεσία της οργάνωσης ο Τζίμυ Κόκοτας από τη Νέα Υόρκη, ενώ στην ύπατη προεδρία των “Θυγατέρων της Πηνελόπης” εκλέχθηκε η μέχρι τώρα Αντιπρόεδρος, Georgette Boulegeris.   

Η παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, μέλους της AHEPA, (παράρτημα Θάσου) στις εργασίες του συνεδρίου ενθουσίασε τους αντιπροσώπους, ενώ παρών στο συνέδριο ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος αφίχθη στη Φλόριδα το βράδυ της Τετάρτης.  

Στην ομιλία του στο επίσημο δείπνο το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιουλίου ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι “οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας είναι το ξίφος, η κόψη του σπαθιού η τρομερή, όπως λέει και ο Εθνικός μας Υμνος. Δικό μας καθήκον ήταν και είναι να κρατάμε αυτό το ξίφος κοφτερό και απαστράπτον, έτσι ώστε η χώρα να κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν απειλεί αλλά και δεν της αρέσει να απειλείται από κανέναν. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η προσπάθεια να έχει ικανές, αξιόμαχες, ετοιμοπόλεμες και αποτρεπτικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι υψηλή εθνική προτεραιότητα”.

Το βραβείο «Σωκράτης», την ανώτατη τιμητική της διάκριση, απένειμε η οργάνωση στον κυπριακής καταγωγής Πάνο Παναή, Chief Product Officer της Microsoft.

Χαιρετισμό στο επίσημο δείπνο απηύθυναν επίσης οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ουάσινγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Μάριος Λυσσιώτης, αντίστοιχα, η πρόεδρος των “Θυγατέρων της Πηνελόπης”, Κάθυ Μπιζούκα, η εκτελεστική διευθύντρια της Ηγεσίας των 100, Πολέτ Πούλου και ο Κάρλ Χόλιστερ, πρόεδρος του AHEPA Housing.

Σύντομες ομιλίες απηύθυναν ο ομοσπονδιακός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης, ο πρόεδρος της AHEPA, Τζίμυ Κόκοτας και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Σε δηλώσεις του στη Greek News USA ο κ. Κόκοτας επανέλαβε το πόσο υπερήφανος είναι για το έργο και τη δράση της οργάνωσης της οποίας έχει την τύχη, όπως είπε, και την τιμή να ηγείται στα 100α της γενέθλια και η οποία δεν σταμάτησε να προσφέρει ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε αντίθεση με άλλους οργανισμούς.  “Γιορτάζουμε 100 χρόνια μοναδικής υπηρεσίας στην κοινότητα και την πατρίδα. Δε νομίζω να υπάρχει άλλος φορέας που αγωνίζεται τόσο με μόνο κίνητρό του την αγάπη για την πατρίδα”, τόνισε ο κ. Κόκοτας και αναφερόμενος στα σχέδια για το μέλλον, στάθηκε ιδιαίτερα στη σχέση με τους νέους. “Ο κόσμος αλλάζει δραματικά γύρω μας. Εχουν έρθει τα πάνω κάτω. Θα ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος στο θεσμό της οικογένειας ώστε να μην χάσουμε τα παιδιά μας”.

Τιμώμενη των “Θυγατέρων της Πηνελόπης” ήταν φέτος η Τζάνετ Πέτρο, διευθύντρια του Διαστημικού Κέντρου Κένεντυ της NASA στη Φλόριδα.

Το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουλίου οι σύνεδροι επισκέφθηκαν το Θεματικό Πάρκο EPCOT στο Walt Disney World Resort στην λίμνη Bay Lake της Φλόριδας όπου παρακολούθησαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα και παρακάθησαν σε δείπνο.