Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Σαράντα χρόνια προσφοράς στην Ομογένεια γιόρτασε το Pan Gregorian

Σαράντα χρόνια προσφοράς στην Ομογένεια γιόρτασε το Pan Gregorian

Αναμνηστική φωτογραφία με το συμβούλιο της Παν-Γκριγκόριαν και τους τιμηθέντες κατά την διάρκεια του φιλανθρωπικού δείπνου.

Νέα Υόρκη – του Φώτη Παπαγερμανού [Φωτογραφίες: ΕΤΑ Press]

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η επέτειος των 40 χρόνων από την ίδρυση της επαγγελματικής ένωσης “Pan Gregorian Enterprises, Inc”, ένα γεγονός με ιδιαίτερη σημασία. Οταν μάλιστα πρόκειται για τον μεγαλύτερο οργανισμό Ομογενών που ασχολούνται με την εστίαση, και αγγίζει την ιστορία του οράματος των πρωτεργατών. Εκείνων δηλαδή που είχαν την έμπνευση και την διορατικότητα να ιδρύσουν την ένωση των Εστιατόρων στο Νιού Τζέρσει, που όχι μόνο ανύψωσε τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά ταυτόχρονα πρόσφερε και προσφέρει σημαντικό έργο σε όλη την Κοινωνία, μέσα από το Φιλανθρωπικό του Ιδρυμα.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο εντυπωσιακό και πολυτελές “Venetian”, στο Garfield,  την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, και πραγματικά έδωσε και φέτος το έναυσμα για μια όμορφη βραδιά, που είχε όλα τα χαρακτηριστικά της ζεστής φιλοξενίας και της προσφοράς υπηρεσιών.

Στο δείπνο παρευρέθηκε και ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος.

Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στο δείπνο παρευρέθηκε ο Πρωτοσύγκελος π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας εκπροσώπησε ο Πρόξενος κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος και συνεχάρη τους αξιωματούχους του Φιλανθρωπικού Οργανισμού για τις δωρεές και για τα επιτεύγματα του.

Τους καλεσμένους, που ήρθαν απο  διάφορες Πολιτείες καλωσόρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας “Παν-Γκριγκόριαν Νέας Ιερσέης”, κ. Νικόλαος Κάλλας, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο τέως πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος κ. Δημήτριος Λογοθέτης.

Οι υπεύθυνοι του Φιλανθρωπικού τμήματος είχαν ετοιμάσει και μοίρασαν για μια ακόμη χρονιά επιταγές για όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που υποστηρίζουν. Οπως την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου, το Ελληνικό Τμήμα του Οίκου Φιλοξενίας “Ronald Mc Donald House of New York”, την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιερσέης και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Hackensack” με το ποσό των 10.000 δολαρίων, το Ταμείο Αρωγής Κυπριοπαίδων, την “Εδρα Ελύτη” του Πανεπιστημίου “Rutgers” και αρκετές Κοινότητες απο τη Νέα Ιερσέη, όπου και η έδρα του Ιδρύματος. Οπως,  η κοινότητα  του Αγίου  Δημήτριου στο Γιούνιον,  του Αγίου Δημητρίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Τζέρσεϊ Σίτι, αλλά και του Αγίου Φανουρίου στο Ελίζαμπεθ, με το ποσό των 5.000 δολαρίων έκαστη.

Στις κυρίες της οργανωτικής Επιτροπής προσφέρθηκαν ανθοδέσμες.

Οι δωρεές που απονεμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής ανήλθαν στις 90.000 δολάρια και αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων δωρεών του 2023.

Εξάλλου, το Παν-Γκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης και του Λονγκ Αϊλαντ δώρισε 15.000 δολάρια στο ταμείο του οργανισμού «The New York Police and Fire Widows’ and Children’s Benefit Fund» και 5.000 δολάρια στην Ακαδημία του Αγ. Βασιλείου.

Απονεμήθηκαν επίσης οι υποτροφίες συνολικής αξίας 20.000 δολαρίων στους αριστούχους φοιτητές Δήμητρα Γιαννακόπουλου, Μόλι-Σοφία Λοβ, Ελένη-Φωτεινή Μανταράκα, Αλέξανδρο-Ιωάννη Πίπη, Λουκά-Σπύρο Ποταμιανό, Ανδρέα Σωκράτους και Στέφανι-Κατερίνα Τίκα.

Ευχαριστήρια ομιλία

Την ευχαριστήρια ομιλία εκ μέρους όλων των τμημάτων της Παν-Γκριγκόριαν και των μελών της, ανέλαβε ο πρόεδρος του “Pan Gregorian of Metro NY & LI”, Δημήτρης Καφχίτσας. Ο κ. Καφχίτσας ευχαρίστησε το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα για την τιμή και τόνισε ότι στο πνεύμα ευγνωμοσύνης εκφράζουμε τις “θερμές ευχαριστίες μας για τούτη την αναγνώριση”. Είναι δείγμα, πρόσθεσε,  των συντονισμένων ενεργειών, των κοινών στόχων και της σκληρής δουλειάς όλης της ομάδας των αφιερωμένων μελών της Εταιρείας. Εκφράζω, πρόσθεσε τα συγχαρητήρια μου στον Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη όλων των τμημάτων, όπως τον κ. Μιχάλη Ζαβόλα απο τη Νέα Ιερσέη, κ. Σάκη Τυρνά, Upper ΝΥ, κ. Νίκο Αποστολόπουλο Ν. & Β. Καρολίνα, κ. Τζέιμς Τζέπο, της Νέας Αγγλίας.

Παρόντες στην βράβευση όλοι σχεδόν οι αξιωματούχοι των διαφόρων τμημάτων, όπως το Upstate της Νέας Υόρκης, το Μέτρο ΝΥ, της Νέας Αγγλίας, της Νότιας και Βορείου Καρολίνας και από την περιοχή της Πενσιλβάνια το “Capital Restaurant Group”.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Σταύρος Θεοδώρου, με την συμμετοχή έμπειρων καλλιτεχνών.

Οι Πρόεδροι των τμημάτων της Παν-Γκριγκόριαν τιμήθηκαν για την συμβολή τους στο όραμα των πρωτεργατών της επαγγελματικής αυτής οργάνωσης.