Home ΕΛΛΑΔΑ Το καλοκαίρι στη Χίο το 66ο Συνέδριο των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων –...

Το καλοκαίρι στη Χίο το 66ο Συνέδριο των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων – Ο Δημήτρης Καλαφάτης νέος ύπατος πρόεδρος

Την ορκωμοσία της νέας διοίκησης των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων τέλεσε ο Μητροπολίτης Πιτσβούργου κ. Σάββας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – του Σταύρου Η. Παπαγερμανού

Με μεγάλη συμμετοχή Χιωτών απ’ όλη την Αμερική και Καναδά πραγματοποιήθηκε το 65ο Συνέδριο των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά στο Cleveland του Οχάιο μεταξύ 11-13 Νοεμβρίου 2022. Το Συνέδριο δεν είχε πραγματοποιηθείτο 2020 και 2021 λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Νέος ύπατος πρόεδρος εξελέγη ο κ. Δημήτρης Καλαφάτης από το Κλίβελαντ του Οχάιο. Ο κ. Καλαφάτης δήλωσε ότι είναι ευγνώμων για τις ρίζες του, την εκλογή του και τις αρχές που έλαβε από την οικογένειά του, αλλά και για την ελληνική κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμα που διδάχθηκε από μικρό παιδί μέσα στους συλλόγους και τα Χιακά σωματεία.

Ο νέος Υπατος Πρόεδρος, Δημήτρης Καλαφάτης, και τα μέλη της νέας διοίκησης

Εκφράζοντας τις ελπίδες του και τα σχέδιά του είπε: «Αυτό που βλέπω μπροστά μας κι αυτό που θα ήθελα να πετύχωείναι να έρθουμε πιο κοντά στην Ομογένεια, να έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας τα Χιακά Σωματεία. Δυστυχώς λόγω του Covid τα δυο τελευταία χρόνια είχαν περιοριστεί πολύ οι επαφές μας. Θέλω να αναζωογονηθούν αυτές οι επαφές, σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα με το νησί μας, τη Χίο μας, όπου θα γίνει το επόμενο συνέδριό μας το καλοκαίρι του 2023».

Την έναρξη του Συνεδρίου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Pittsburgh κ. Σάββας. Τα Ηνωμένα Χιακά Σωματεία τίμησαν στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου τον διακεκριμένο Χιώτη ομογενή επιχειρηματία από το Warren, Οχάιο κ.Ιωάννη Παγιάβλα (John Payiavlas) με το βραβείο Lifetime Achievement Award. Τον κ. Παγιάβλα προλόγισε ο παλιός του φίλος Alex Machaskee, που για πολλές δεκαετίες ήταν εκδότης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλοςτης μεγαλύτερης εφημερίδας του Οχάιο,The Plain Dealer.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Κώστας Αλμυρούδης, απονέμει την τιμητική διάκριση στον επιχειρηματία Τζον Παγιάβλα. Φωτογραφία: Denise Kyrkos Photography

Ο κ. Παγιάβλας είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της μεγάλης εταιρείας τροφίμων AVI Food Systems, με μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και προσφορά στην Ομογένεια της Αμερικής. Είναι μέλος της ΑΧΕΠΑ,  Άρχων Δεπουτάτος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέλος, επίτιμος πρόεδρος και πρώην πρόεδρος της «Ηγεσίας των 100» (Leadership 100), ιδρυτικό μέλος του «Ταμείου ΠΙΣΤΙΣ για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό» καθώς και μέλος και υποστηρικτής πολλών άλλων φιλανθρωπικών, κοινωνικών και κοινοτικών οργανισμών.

Οι πρώην ύπατοι πρόεδροι της AHEPA, Τζορτζ Λούκας και Καρλ Χόλιστερ επιδίδουν δώρο στον τιμώμενο, Τζον Παγιάβλα. Διακρίνεται η σύζυγός του, Μαρίσα. Φωτογραφία: Denise Kyrkos Photography

Η «Ηγεσία των 100», την οποία εκπροσώπησε η Εκτελεστική Διευθύντρια του οργανισμού κα. Πωλέτ Πούλος, εξήρε την προσφορά του κ. Παγιάβλα τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι «ο Γιάννης Παγιάβλας είναι για το Leadership 100 πυλώνας σταθερότητας. Με τη σοφία του, τις συμβουλές του, την καθοδήγηση και τη γενναιόδωρη υποστήριξή του έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Ηγεσίας των 100. Μαζί με τη σύζυγό του, Μαρίσα, υπήρξαν πρότυπα και σταθερά μέλη καθώς και σημαντικοί υποστηρικτές της αγαπημένης μας Αρχιεπισκοπής και πολυάριθμων οργανώσεων που συνδέονται με την Εκκλησία, την Κοινότητα και το Έθνος».

Η εκτελεστική διευθύντρια της Ηγεσίας των 100, Πολέτ Πούλου. Φωτογραφία: Denise Kyrkos Photography

Το Υπατο Συμβούλιο και οι αξιωματούχοι όπως προέκυψαν από τις εκλογές του 65ου Συνεδρίου:

Υπατος Πρόεδρος: Δημήτριος Καλαφάτης [Οχάιο], 1ος Υπατος Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Σκορδαλός [Μέριλαντ], 2ος Υπατος Αντιπρόεδρος: Γιάννης Ντίλης [Μίσιγκαν], Υπατη Γραμματέας: Αντωνία Φυκάρη [Καλιφόρνια], Βοηθός Γραμματέα: Αννα Κοντούλη [Νέα Υόρκη], Υπατος Ταμίας: Στέφανος Μπουμπούλης [Μασσαχουσέτη], Βοηθός ταμία: Μιχαήλ Κουλουρούδης  [Νέα Υόρκη]

ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ

Καλιφόρνια: Νικόλαος Πριές, Ιλλινόις: Ηλίας Ζωγράφος, Λουιζιάνα: Μαρκ Κουντουρούδας, Μέριλαντ – Ουάσιγκτον, DC – Νταϊάν Μονή, Μίσιγκαν: Χριστίνα Γεραζούνη, Νέα Αγγλία: Μιχαήλ Μπουμπούλης, Νέα Ιερσέη: Τομ Λάμπρος, Νέα Υόρκη: Κούλα Καλογερά, Οχάιο – Δυτική Βιρτζίνια: Γιώργος Μαδιάς , Πενσυλβανία: Αννα Ψώρα, Οντάριο: Στηβ Βάβουλας, Κεμπέκ: Ευάγγελος Μαρδάς

Συμβούλιο Επιτρόπων: Γιάννης Κέλης, Μάρκος Μαρινάκης, Γιάννης Φράγκος, Στέφανος Μπουμπούλης, Γιάννης Κοντολιός, Δημήτριος Κοντολιός.

Υπεύθυνοι Νεολαίας: Στηβ Τσαγκάρης, Στήβεν Γεραζούνης

Δημόσιες Σχέσεις/ Social Media: Μαρία Στεφανιά, Μαρκέλλα Γεώργαλου

Νομικός Σύμβουλος: Στήβεν Πουλάδας

Φωτογραφία: Denise Kyrkos Photography