Home ΑΜΕΡΙΚΗ Β. Κικίλιας – Τζ. Τσούνης: Προσπάθεια και για επιπλέον απευθείας πτήσεις από...

Β. Κικίλιας – Τζ. Τσούνης: Προσπάθεια και για επιπλέον απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ προς Ελλάδα

ΑΘΗΝΑ – Κοινό Πρόγραμμα Δράσης (Joint Action Plan) σε στοχευμένους τομείς του Τουρισμού, σε συνέχεια του πρόσφατα υπογραφέντος Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Τουρισμός Βασίλης Κικίλιας με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργο Τζ. Τσούνη, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Εθνική Πινακοθήκη.

Επιβεβαιώνοντας το άριστο κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις των δυο χωρών ο πρέσβης των ΗΠΑ σημείωσε ότι “αυτό που διακρίνει τις προσπάθειες της Ελλάδας στον τουρισμό, τα τελευταία ένα-δύο χρόνια, και που οδήγησε στην εντυπωσιακή αύξηση των τουριστών από την Αμερική, οι οποίοι συνεχίζουν να συρρέουν σε αυτή την όμορφη χώρα, είναι ότι ο Υπουργός έχει αναγνωρίσει ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ωραίες παραλίες το καλοκαίρι”. 

Βέβαια συμπλήρωσε ότι “πάντα κάναμε διακοπές στην Ελλάδα και ανακαλύπταμε ωραίες παραλίες κάθε χρόνο. Υπάρχουν οι πολύ-πολύ γνωστές, στη Μύκονο, την Πάρο και τη Σαντορίνη, ωστόσο, υπάρχουν και εντυπωσιακά όμορφα μέρη στην Ελλάδα που ακόμα δεν έχουν «ανακαλυφθεί»”, όπως είπε, εκθειάζοντας τις δράσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, που όπως είπε, είναι ένα παράδειγμα ακούραστου ανθρώπου για τα όσα κάνει για το υπουργείο του, κάθε μέρα βγαίνει έξω και προωθεί τον τουρισμό σε αυτή την μαγευτικά όμορφη χώρα.

Αναφερόμενος στα οικονομικά επιτεύγματα του κλάδου, ο κ. Τσούνης σημείωσε τα εξής: “Διάβασα τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία και η Ελλάδα έχει επιστρέψει το 2022 σε πρωτογενές πλεόνασμα, θα υπάρχει πλεόνασμα και το 2023, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι ένα αληθινό οικονομικό θαύμα και μεγάλο μέρος του οφείλεται στην εξαιρετική ηγεσία, μεγάλο μέρος της οποίος προέρχεται από το Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο οδηγεί τον τουρισμό σε επιδόσεις-ρεκόρ και επιτυγχάνει εντυπωσιακά έσοδα”.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στάθηκε στις ροές των αμερικανών επισκεπτών προς την Ελλάδα αναφέροντας ότι οι 60 απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» φέτος, το 2023, μιλούν από μόνες τους για τη δυναμική που έχει ο κλάδος.

“Έχουμε σχεδόν φθάσει οι αμερικανικές εταιρείες να καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της χρονιά με πτήσεις από πολλαπλούς προορισμούς προς την Ελλάδα, από τη Νέα Υόρκη το JFK και το Newark, από την Ουάσινγκτον D.C., από την Ατλάντα, από το Σικάγο, από τη Βοστώνη… Είναι κάτι το οποίο δίνει τεράστια ώθηση στο τουριστικό μας προϊόν. Επίσης, είναι big spenders, δαπανούν χρήματα οι Αμερικάνοι ταξιδιώτες και τουρίστες και μένουν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, στην Αθήνα, φυσικά, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα”, σημείωσε ο κ. Κικίλιας .

Στο σημείο αυτό ο Βασίλης Κικίλιας χαιρέτησε την συνεισφορά του Πρέσβη των ΗΠΑ για την τόνωση των τουριστικών ροών από την Αμερική προς την Ελλάδα. Ωστόσο ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι “η ελληνική πλευρά θα καταβάλλει προσπάθεια για απευθείας πτήση από το Μαϊάμι προς την Ελλάδα και η δυνατότητα που θα έχουμε να «παλέψουμε» και το τμήμα της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Κι εκεί υπάρχουν Αμερικανοί που θέλουν αν έρθουν στη χώρα μας”, όπως είπε. Μάλιστα παίρνοντας το λόγο στο σημείο αυτό ο κ. Τσούνης υπογράμμισε τα εξής: ” θα δουλέψουμε μαζί για να διασφαλίσουμε απευθείας πτήσεις και από το Μαϊάμι, από το Τέξας, από το Σιάτλ, από το Σαν Φρανσίσκο, από το Λος Άντζελες στο μέλλον. Όσο καλά είναι τα πράγματα τώρα, έχουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά μαζί να κανονίσουμε αυτά τα πράγματα”. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]