Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Γιορτή Ελληνικών Γραμμάτων στο σχολείο της Αναλήψεως Fairview

Γιορτή Ελληνικών Γραμμάτων στο σχολείο της Αναλήψεως Fairview

ΦΕΡΒΙΟΥ, NJ – της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

                           Φωτογραφίες: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας

Με μια εξαιρετική γιορτή που περιελάμβανε και θεατρική παράσταση τίμησαν οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης την ημέρα των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητάς τους.

Την εναρκτήρια προσευχή τέλεσε ο π. Χρήστος Παππάς, στον οποίο οι μαθητές επεφύλαξαν μια έκπληξη, καθώς την ημέρα εκείνη γιόρταζε τα 60α του γενέθλια.

Η θεατρική παράσταση “Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο” με πρωταγωνιστές τους μαθητές της 8ης και της 9ης τάξης, σε διασκευή της εκπαιδευτικού Βαϊας Τζιώνα και σκηνοθεσία της συναδέλφου της Μαρίας Σάρδη, ήταν το κεντρικό κομμάτι του εξαιρετικού συνολικά προγράμματος που παρουσίασαν οι μαθητές του Σχολείου της Αναλήψεως και το οποίο ενθουσίασε τους θεατές.

Οι μαθητές της 4ης και της 7ης τάξης, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους Μανταλένας Αραβοσιτά και Μαρίας Σάρδη, αντίστοιχα, μίλησαν για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών και μεγάλων Διδασκάλων, ενώ οι συμμαθητές τους της 6ης τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους, Δήμητρας Μπαλτζή, ετοίμασαν ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο Ελληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο διανθίστηκε με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.  

Στη γιορτή συμμετείχαν και οι μαθητές των μικρότερων τάξεων, από το Προνηπιαγωγείο μέχρι και την 4η τάξη, οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα και κείμενα, υπό την εποπτεία των δασκάλων τους, πρεσβυτέρας Μαρίας Παππά, Θεανώς Καλλοπούλου, Μαρίας Μπονίτση και Βάσως Μανώλη.

Από τη γιορτή δεν έλειπε και η σχολική χορωδία υπό τη διεύθυνση της μουσικού Ερασμίας Βουκελάτου που παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια και έργα κορυφαίων Ελλήνων συνθετών.

Δεν έκρυψε τη συγκίνησή του αλλά και την υπερηφάνεια του ο π. Χρήστος Παππάς, συγχαίροντας τους  μαθητές και τις δασκάλες τους για το όμορφο πρόγραμμα που παρουσίασαν και ευχαριστώντας τους  γονείς για την συνεχή υποστήριξή τους στο Ελληνικό σχολείο.

Συγχαρητήρια στα παιδιά έδωσε και ο διευθυντής του σχολείου, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συμπλήρωση φέτος 15 χρόνων από την ίδρυση του πρώτου και μοναδικού Ελληνικού Γυμνασίου (σε Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο) σε ολόκληρη την Αμερική, τονίζοντας πως “το μέλλον της θρησκείας μας, της γλώσσας και του Ελληνισμού εξαρτώνται από το εάν οι γονείς θα συνεχίσουν τα στέλνουν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία”. “Τα σχολεία και οι εκκλησίες μας”, είπε,  “είναι οι φάροι που θα διαιωνίσουν, θα μεταδώσουν και θα διατηρήσουν την εθνική μας ταυτότητα”.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Τριανταφύλλου και στα σχέδια επέκτασης των σχολικών εγκαταστάσεων, καθώς και στο ταξίδι των αποφοίτων που προετοιμάζεται για το καλοκαίρι, με σταθμούς την Αθήνα, την Εύβοια και τα Δωδεκάνησα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Παντελής Φραγκίσκος, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Κωνσταντίνος Ρακκού και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Σόνια Σκουνάκη.

Μετά το πέρας της παράστασης ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων και η Σχολική Επιτροπή προσέφεραν κέρασμα στους μικρούς ηθοποιούς και τους θεατές.