Δωρεάν τα εισιτήρια για τη συναυλία του Μανώλη Μητσιά στη Νέα Υόρκη

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –  Δωρεάν θα διατεθούν στο κοινό τα εισιτήρια της συναυλίας του Μανώλη Μητσιά με τίτλο «50 Χρόνια Χρυσάφι» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο «Queens Theatre» [14 United Nations Ave, Flushing Meadows Corona Park, N.Y. 11368].

  Η συναυλία που διοργανώνεται τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής, σε συνεργασία με την ΠΣΕΚΑ, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, την AHEPA, την Χιακή Ομοσπονδία και άλλες ομογενειακές οργανώσεις, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, σκοπό έχει να τιμήσει τον σπουδαίο Έλληνα ερμηνευτή με αφορμή τα 50 χρόνια παρουσίας του στο πεντάγραμμο, αλλά και να συμβάλει οικονομικά στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών στο Queens College και του Hellenic American Project.

  Αρχικά, είχε ανακοινωθεί από τους διοργανωτές, ότι τα εισιτήρια της συναυλίας θα διατίθεντο έναντι 60 δολαρίων. Οπως, όμως εξήγησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο «Διόνυσο» ο πρόεδρος του Παγκυπρίου, Φίλιπ Κρίστοφερ, λόγω του κοινωφελούς χαρακτήρα της εκδήλωσης και καθώς η Ελληνική Δημοκρατία έχει αναλάβει τα έξοδα του ταξιδιού και ο Παγκύπριος τη διαμονή των καλλιτεχνών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα έπρεπε να διατεθούν δωρεάν τα εισιτήρια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η είσοδος των καλλιτεχνών στη χώρα.

  «Εμείς καθορίσαμε ότι κάθε οργανισμός που θα δίνει δωρεά θα μπορεί να παραλαμβάνει και έναν συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων. Ασφαλώς, ο κίνδυνος όταν κάποιος παίρνει δωρεάν εισιτήριο είναι ότι ενδέχεται να αποφασίσει πιο εύκολα να μην έρθει. Εμείς θέλουμε το θέατρο να είναι γεμάτο και αυτοί που θα έχουν τα εισιτήρια να είναι σίγουροι πως θα παρουσιαστούν εκεί», ανέφερε ο Φίλιπ Κρίστοφερ, τονίζοντας την ανάγκη όσοι λάβουν εισιτήρια να προσέλθουν και να γεμίσουν το Queens Theatre.

  Υπογράμμισε ακόμη την ξεχωριστή σημασία της συναυλίας, καθώς τα έσοδα από τις δωρεές των χορηγών θα ενισχύουν το Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών του Queens College, αλλά και του «Hellenic American Project», επίσης του Queens College, το οποίο συντονίζει ο ακαδημαϊκός δρ Νίκος Αλεξίου.

  «Είναι προγράμματα του Queens College Κουίνς Κόλετζ που θέλουμε να τα στηρίξουμε. Ως Ελληνισμός εδώ στις ΗΠΑ έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε τις ελληνικές έδρες στα αμερικανικά Πανεπιστήμια. Σημειωτέον, ότι η Τουρκία έχει 80 και πλέον τέτοιες έδρες που χρηματοδοτούνται από το τουρκικό κράτος, ενώ τις ελληνικές τις στηρίζει η ελληνοαμερικανική κοινότητα»,  κατέληξε ο κ. Κρίστοφερ.

  Για την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών μίλησαν ο διευθυντής του Γεράσιμος Κατσάν και η αναπληρώτρια διευθύντρια δρ Μαρία Αθανασοπούλου, ενώ στη λειτουργία και τους στόχους του Hellenic American Project [Κέντρο Έρευνας και Αρχείου Ελληνικής Διασποράς] αναφέρθηκε ο καθηγητής Νίκος Αλεξίου.

  Οι ενδιαφερόμενοι για τα εισιτήρια μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 917-635-8867 (Αλέξανδρος Αμμοχωστιανός) και 646.581.1153 (Σκεύη Ρουσοπούλου), αλλά και στην εφημερίδα μας, «Greek News USA», στον αριθμό 516-931-2333.