Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Η κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ υποδέχθηκε τον νέο της...

Η κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ υποδέχθηκε τον νέο της ιερέα π. Αυγουστίνο Ψωμά

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –  Φωτογραφίες: Στέλιος Λάμπρου

Με θέρμη και ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι ενορίτες του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης τον νέο ιερατικώς προϊστάμενο της κοινότητάς τους, Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Ψωμά ο οποίος ανέλαβε και επίσημα τα νέα του καθήκοντα την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

Ο π. Αυγουστίνος διαδέχθηκε τον π. Χριστοφόρο Οικονομίδη που υπηρέτησε την κοινότητα τα τελευταία έξι χρόνια και τον Μάιο του 2021 διορίστηκε στην ιδιαίτερα απαιτητική θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης.

Ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος της Νέας Ιερσέης, προέστη της Θείας Λειτουργίας μετ’ Αρτοκλασίας μετά το τέλος της οποίας έγινε η ορκωμοσία των νέων μελών του κοινοτικού συμβουλίου, το οποίο την επόμενη μέρα συγκροτήθηκε σε σώμα, καθώς και η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στην κοινότητα, ενώ εξήρε την προσφορά του π. Χριστοφόρου και παρουσίασε στους ενορίτες τον νέο προϊστάμενο, π. Αυγουστίνο, ο οποίος υπηρετούσε τα δύο προηγούμενα χρόνια στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο New Rochelle της Νέας Υόρκης, καλώντας τους να τον δεχθούν με ανοιχτές αγκάλες και ανοιχτές καρδιές.

Ακολούθησε το καθιερωμένο γεύμα της Φιλοπτώχου στο κοινοτικό κέντρο “Danielle Kousoulis”, μέρος των εσόδων του οποίου διατίθεται κάθε χρόνο για την ενίσχυση της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της κοινότητας, Ευστράτιος Σανδίλος,  η πρόεδρος της Φιλοπτώχου “Η Αγία Ειρήνη”, Κάρολ Παππά και οι επικεφαλής των κοινοτικών οργανισμών καλωσόρισαν τον π. Αυγουστίνο και του προσέφεραν δώρα.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρέθηκε η δήμαρχος του Τσέρι Χιλ, Susan Shin Angulo, η οποία ευχαρίστησε τους ενορίτες για την προσφορά τους στην πόλη και καλωσόρισε με τη σειρά της τον π. Αυγουστίνο.

“Είναι ξεχωριστή η τιμή για μένα να σας διακονήσω και μεγάλη ευλογία να σας έχω όλους εδώ όχι απλά ως ενορίτες αλλά ως οικογένειά μου”, επισήμανε -μεταξύ άλλων- στο μήνυμά του προς τη νέα του κοινότητα ο π. Αυγουστίνος, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο που “με διόρισε σε μια από τις πιο όμορφες κοινότητες της Αρχιεπισκοπής μας”. “Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί σας, και σας καλώ όλους να γίνετε ως οι μαθητές του Κυρίου, ενεργά μέλη αυτής εδώ της οικογένειας, ώστε να οικοδομήσουμε μαζί την ενορία μας, την κοινότητά μας, την Εκκλησία του Κυρίου, μέσα από την προσευχή και την διακονία”.

Τόνισε ακόμα ότι ακόμα και αν οι καιροί είναι δύσκολοι, οι μέρες μπροστά μας είναι γεμάτες ελπίδα και δυνατότητες για την κοινότητα.

Το βράδυ της επόμενης μέρας, στη διάρκεια της πρώτης του συνεδρίασης, το νέο συμβούλιο της κοινότητας εξέλεξε πρόεδρο τον Γιώργο Χωριάτη, α’ αντιπρόεδρο τον Αναστάσιο Ευστρατιάδη, β’ αντιπρόεδρο τον Ευστάθιο Καραντώνη, γ’ αντιπρόεδρο τον δρα Ηλία Ηλιάδη, γραμματέα πρακτικών τον Κοσμά Διαμαντή, γραμματέα αλληλογραφίας τον Ευστράτιο (Τσαρλς) Σανδίλο, ταμία τον Χριστοφόρο Διαμαντούκο και βοηθό ταμία τον Γιώργο Παππά.

Ως μέλη συμμετέχουν οι Σταύρος Αντωνακάκης, Νικόλαος Γασπαρινάτος, Γεράσιμος Γ. Καππάτος, Νίκος Γ. Κωστίου, Αλέξανδρος Κοκόλης, Γεράσιμος Μελισσαράτος,  Δημήτριος Ροζανίτης, και Κωνσταντίνος Η. Χωριάτης.

H κοινότητα του Αποστόλου Θωμά στο Τσέρι Χιλ, η μόνη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή που φέρει το όνομα του Αποστόλου Θωμά- ιδρύθηκε το 1967 και αριθμεί σήμερα περίπου 700 οικογένειες – μέλη. Είναι μία από τις μεγαλύτερες και πλέον δυναμικές κοινότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης.