Η Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης τίμησε τον δρα Ηλία Ηλιάδη και τον Μητροπολίτη Απόστολο

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Greek News USA

                          [Φωτογραφίες: GNUSA/ Tom Galanis]

  Με το «Ιπποκράτειο Βραβείο» τίμησε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης τον Δρα Ηλία Ηλιάδη, πρώην πρόεδρό της και πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Φιλαδέλφειας, ενώ απένειμε την ανώτατη τιμητική της διάκριση, το βραβείο «Μέγας Αλέξανδρος» στον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Απόστολο.

  Οι βραβεύσεις έγιναν στη διάρκεια του 10ου επίσημου δείπνου της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από κοινότητες και συλλόγους μέλη, το βράδυ της Κυριακής 15 Οκτωβρίου στο «The Graycliff» στην πόλη Moonachie της Νέας Ιερσέης.

  Τα έσοδα της εκδήλωσης που αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Νέας Ιερσέης, θα ενισχύσουν, όπως επισημάνθηκε, τις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ομοσπονδία.

  Τους εθνικούς ύμνους έψαλε ο Νικήτας Ταμπάκης, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η αντιπρόεδρος Δέσποινα Κολοκυθά, συμπρόεδρος -μαζί με τον Δημήτρη Κοντολιό – της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης. Τον συντονισμό είχε η Δέσποινα Αξιωτάκη.

  Τις πατρικές ευχές και τα συγχαρητήρια του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης «για τις αξιόλογες προσπάθειες που καταβάλει για τη διαφύλαξη της ελληνικής κληρονομιάς, γλώσσας και ιστορίας» μετέφερε στους διοργανωτές ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος. Στο μήνυμά του επίσης ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον Μητροπολίτη κ. Απόστολο, «έναν αφοσιωμένο ιεράρχη, ένθερμο υποστηρικτή του Ελληνισμού και αγωνιστή των αξιών της Ορθοδοξίας», και τον γιατρό Ηλία Ηλιάδη, «για την μεγάλη του προσφορά στην Ομογένεια».

  «Προσεύχομαι», τόνισε, «η φλόγα της πίστης και της κληρονομιάς μας να συνεχίσει να καίει λαμπρά για τις επόμενες γενιές».

  Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος.

  «Τιμάμε σήμερα δύο προσωπικότητες της Ομογένειας που μας κάνουν υπερήφανους, τον Μητροπολίτη Απόστολο, ένας αφοσιωμένο Ιεράρχη και τον προκάτοχό μου, δρα Ηλία Ηλιάδη, έναν εξέχοντα επιστήμονα και γιατρό», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Δρ. Πάνος Σταυριανίδης, καλώντας όλους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ηθικά και οικονομικά το έργο της Ομοσπονδίας ώστε να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της.

  Τους τιμώμενους παρουσίασε ο ιδρυτικός πρόεδρος της  Ανδρέας Κωμοδρόμος.

  «Παραλαμβάνω το βραβείο του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» εκ μέρους των 55 ενοριών της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης», επισήμανε ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος, εξαίροντας το έργο των κληρικών και των κοινοτήτων του που αναπτύσσουν δυναμικά προγράμματα και διακονίες.

  Από την πλευρά του ο δρ Ηλίας Ηλιάδης ευχαρίστησε για την σπουδαία αυτή τιμή στο πρόσωπό του και υπογράμμισε ιδιαίτερα την σημασία του εθελοντισμού στην Εκκλησία και στην κοινότητα αλλά και την αξία της αλληλοβοήθειας μεταξύ των ανθρώπων.

  Η Ομοσπονδία ιδρύθηκε 14 χρόνια πριν και αγκαλιάζει περίπου 40 συλλόγους, [εθνικοτοπικούς, επαγγελματικούς φοιτητικούς] και οργανώσεις στη γειτονική Πολιτεία. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναδείχθηκε τον περασμένο Μάρτιο ο δρ Πάνος Σταυριανίδης.