Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Αγίου Δημητρίου Αστόριας

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Αγίου Δημητρίου Αστόριας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Στη φτωχική φάτνη της Βηθλέεμ την Άγια Νύχτα των Χριστουγέννων μεταμόρφωσαν τη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου “Πέτρος Γ. Πατρίδης” οι μαθητές του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια που παρουσίασαν την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου το ετήσιο χριστουγεννιάτικό τους πρόγραμμα, για πρώτη φορά πρωί και με θεατές, προληπτικά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τους ίδιους τους πρωταγωνιστές!

Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος από το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας. Παρόντες ήταν επίσης ο προϊστάμενος π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, οι ιερείς π. Νικόλαος Πάρος και π. Δημήτριος Μπαλίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος και ο πρώην πρόεδρος Χάρης Κάλλας.

Η αναπαράσταση της Θείας Γέννησης με τίτλο “Οταν ανοίγουν οι Ουρανοί…” από τους μαθητές της 6ης, 7ης, 8ης και 9ης τάξης ήταν και η καρδιά του προγράμματος που περιελάμβανε ακόμα τα εκπληκτικά χορευτικά “Rock & Roll Christmas” και “Jingle Bells – Wishing you a Merry Christmas” από τους μαθητές της 2ας, “Χριστούγεννα”, από την 3η τάξη, “March of Toy Soldiers” και “Santa’s Lil’ Helpers”, από τους συμμαθητές τους της 4ης τάξης, και σκηνές από τον “Καρυοθραύστη” από την 5η τάξη.

Συμμετείχε επίσης η Χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση του Φύτου Στράτη, που είχε και την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης, η οποία έψαλε τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια.  

Οπως κάθε χρόνο, οι μαθητές της 12ης τάξης, η Τάξη του 2022, παρουσίασε για φινάλε το χορευτικό “A Classic New Year’s Eve Gala”.

“Ο Χριστός ήρθε στη Γη σαν παιδί, όπως εσείς”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ευχήθηκε στα παιδιά “να μη γεράσετε ποτέ στο πνεύμα σας, στην ψυχή σας και στην καρδιά σας”.

Ο διευθυντής του Σχολείου, δρ Τζον Αλφιέρι, τόνισε ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον ίδιο να γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τη νέα του οικογένεια, του Αγίου Δημητρίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος.

Το συντονισμό του προγράμματος, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από το λογαριασμό του Σχολείου στο Facebook, χάρη στον Σταύρο Τσιβιδάκη, ανέλαβε και φέτος η υποδιευθύντρια του Λυκείου, Ελένη Καραγιώργου, ενώ υπεύθυνος για την παραγωγή ήταν ο Δημήτριος Καραμπάς και το πρόγραμμα επιμελήθηκε η Δήμητρα Μουταφίδη.

Για την προετοιμασία της γιορτής εργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Θεοδώρα Δουκάκη Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Ζωή Κουρτίδου, Χριστίνα Μακρίδου, Μερκούριος Μοσχοβής, Αντιγόνη Μπλέτσα, Ashley Burke, Όλγα Σαμλίδη, Πέγκυ Σιμάκου, Λίζα Τζιακαλόνε, Μέγκαν Φίλποτ, Λόρεν Φραντσίνο και Γαρυφάλλω Ψυλλή. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν επίσης η συμβολή της υποδιευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου, Τσαμπίκας Σιδέρη, της υποδιευθύντριας των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού, πρεσβυτέρας Δήμητρας Βασιλοπούλου, καθώς και της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Διδασκάλων, Σουζάνας Κακιβέλη.