Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Κάλεσμα για συμμετοχή στην προετοιμασία της εθνικής παρέλασης

Κάλεσμα για συμμετοχή στην προετοιμασία της εθνικής παρέλασης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Greek News USA

                         Φωτογραφίες: GANP/ Δημήτρης Πανάγος

Κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους, τις κοινότητες και όλους τους ομογενείς, να συμβάλουν ενεργά στην προετοιμασία της εθνικής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν και να εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε να στεφθεί και φέτος με επιτυχία, απευθύνουν οι διοργανωτές, καθώς απομένουν περίπου τρεις εβδομάδες μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου.

“Εχει μείνει περίπου ένας μήνας. Είναι δύσκολο το έργο μας, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε”, τόνισε, στη διάρκεια της προηγούμενης πανομογενειακής συγκέντρωσης στο Σταθάκειο Κέντρο, την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος για άλλη μια χρονιά έχει επωμιστεί το ιδιαίτερα απαιτητικό έργο της διοργάνωσης του επίσημου δείπνου των τελεταρχών που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Οπως ανέφερε, έχουν ήδη συνεισφέρει για το Χίλτον ως χορηγοί η Κυπριακή Ομοσπονδία, η Χιακή Ομοσπονδία, η ΠΣΕΚΑ, η Παναρκαδική, η AHEPA, η Ponce Bank, ο Ντένις Μιλ, ο Δημήτρης Παλιούρας, ο Ηλίας Κάτσος, η Signature Bank, η Meridian, ο Μάρκος Μαρινάκης και ο ίδιος, ενώ ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων έχει κάνει κράτηση για ένα τραπέζι των 2500 δολαρίων.

 Μιλώντας σχετικά με τη δεξίωση στο «Χίλτον», ο επικεφαλής της Επιτροπής, Φίλιπ Κρίστοφερ ανέφερε πως οικονομικά για τραπέζι έχουν συνεισφέρει, έως αυτήν την ώρα, Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον Τζορτζ Μάρκους (George Marcus), το ζεύγος Ψαρά αλλά και πρόσωπα όπως ο Σάββας Κωνσταντινίδης και ο Στηβ Ζερβούδης.

“Στόχος μας είναι να μαζέψουμε τις 200,000 που χρειάζονται αλλά και να έχουμε μια γεμάτη αίθουσα”, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για την κεντρική εκδήλωση στην οποία δίνουν το “παρών” οι τοπικοί αλλά και ομοσπονδιακοί πολιτικοί.

Κεντρικός ομιλητής του δείπνου θα είναι ο φιλέλληνας γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο οποίος και θα απονείμει τις τιμητικές διακρίσεις στους χορηγούς.

“Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για χρονιά εκλογών και η παρέλασή μας είναι μια φωνή του Ελληνισμού”, πρόσθεσε, καλωσορίζοντας στο Σταθάκειο την ομοσπονδιακή βουλευτή και συμπρόεδρο του Hellenic Caucus στο Κογκρέσο, Κάρολιν Μαλόνι, η οποία για άλλη μια φορά διατράνωσε την υποστήριξή της στα θέματα του Ελληνισμού και ειδικά τώρα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να παρεμποδιστεί ο εξοπλισμός της Τουρκίας με F-16.

“Θα αγωνιστώ μέχρι τέλους. Δεν θα σας εγκαταλείψω”, είπε η κ. Μαλόνι. 

Αναφορικά με το λεύκωμα, η υπεύθυνη Σοφία Στρουμπάκη είπε ότι έχουν εισπραχθεί περίπου τριάντα χιλιάδες δολάρια και αναμένονταν άλλες 6 με 7 χιλιάδες δολάρια. “Θα μπορούσαμε και καλύτερα”, είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους -ειδικά τους συλλόγους- να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή για να καταθέσουν τις αγγελίες τους.

“Ολοι πρέπει να τρέξουμε και να βοηθήσουμε την παρέλαση”, τόνισε ο συμπρόεδρος της επιτροπής λευκώματος, Δημήτρης Γωνιάς.

Ο υπεύθυνος του λαχείου, Αναστάσιος Καραγκούνης, ανέφερε ότι εισπράχθηκαν επιπλέον 4,500 δολάρια και ότι το Σαββατοκύριακο επρόκειτο να ταχυδρομήσουν σε κάθε κοινότητα και σύλλογο 25 λαχεία.

Αναφορικά με τις συμμετοχές, ανακοινώθηκε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν δηλώσει συμμετοχή μόνο 27 φορείς  (15 κοινότητες και 12 σύλλογοι).

Ο  Χρήστος Βουρνάς, ο οποίος μαζί με την Σπυριδούλα Τσουκαλά έχουν αναλάβει το ταμείο της παρέλασης, είπε ότι το υπόλοιπο στον γενικό λογαριασμό ανέρχεται στις 67 χιλιάδες 890 δολάρια. Μέχρι τη στιγμή εκείνη είχαν εισπραχθεί $45,250 για το δείπνο στο Χίλτον, $29,125 από το Λεύκωμα, $13,700 από τα λαχεία και άλλα $3,450 δολάρια από τις συμμετοχές.

Για τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Ανεξαρτησία του 2022 που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 15 Μαϊου ενημέρωσε τους παρισταμένους η δρ Δέσποινα Αφεντούλη, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη του διαγωνισμού δίπλα στην κα Νομική Καστανά.

Μιλώντας εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, διαβεβαίωσε ότι ο Σεβασμιώτατος “με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό περιμένει την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο”, βάζοντας τέλος στη σύγχυση που προκλήθηκε στην Ομοσπονδία από την ανακοίνωση του προσκυνηματικού ταξιδιού που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή στην Καππαδοκία, την Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη από 31 Μαϊου – 13 Ιουνίου.

“Οι επιτροπές μας εργάζονται σκληρά και προσπαθούν να λύσουν όλα τα προβλήματα”, τόνισε ο συμπρόεδρος της παρέλασης, Νίκος Μπάρδης, ενώ ο έτερος συμπρόεδρος Δημήτρης Καλαμαράς, ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες να έρθουν οι Εύζωνες στη Νέα Υόρκη και ότι AHEPA και  Αρχιεπισκοπή που γιορτάζουν την 100ή επέτειο από την ίδρυσή τους, θα είναι επίτιμοι τελετάρχες της παρέλασης.

Στη συνεδρίαση τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρέλασης, Τζον Κατσιματίδη, εκπροσώπησε ο συνεργάτης του Γιώργος Βενιζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η φετινή διοργάνωση.