Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Οι Δικηγόροι βράβευσαν τον Εντυ Ζεμενίδη και απένειμαν τις ετήσιες υποτροφίες τους

Οι Δικηγόροι βράβευσαν τον Εντυ Ζεμενίδη και απένειμαν τις ετήσιες υποτροφίες τους

Ο Εντυ Ζεμενίδης παραλαμβάνει το βραβείο του από την Πρέσβη της Ελλάδας, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Διακρίνονται επίσης ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Ζαπάντης (1Α) και ο απερχόμενος, ΜΙχάλης Τηλιακός (1Δ). Φωτογραφίες: GANP/ Δημήτρης Πανάγος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Greek News USA

                         Φωτογραφίες: GANP/ Δημήτρης Πανάγος  

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνο-Αμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council – HALC), Εντυ Ζεμενίδης, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στον 32ο ετήσιο χορό που διοργάνωσε -για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας- ο Σύλλογος Ελλήνων Δικηγόρων Νέας Υόρκης το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο “Pierre”.

Παράλληλα, βραβεύθηκε ως “Δικηγόρος της Χρονιάς” η Χριστίνα Χιουρέα, νομικός με εξειδίκευση στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, η οποία και παρέλαβε το βραβείο της από τον απερχόμενο πρόεδρο του Συλλόγου, Μιχάλη Τηλιακό, ενώ ο σύμβουλος του δικηγορικού κολοσσού Hogan Lovells, με εξειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο, Στηβ Αργύρης, έλαβε το Professional Achievement Award.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν και οι υποτροφίες του Συλλόγου σε φοιτητές νομικών σχολών με φετινούς αποδέκτες τους Ισαβέλλα Αλεξιάδη, Μαρία Μπούδη, Νικολέττα Γάσπαρη, Φωτεινή Μάμου, Αλέξη Πιπέρη, Κωνσταντίνο Τεττόνη, Ιωάννη Τσιμή, Ιωάννη Βάνδρη και Σπυριδούλα Ζολώτα.

Τον τιμώμενο Εντυ Ζεμενίδη παρουσίασε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, υπογραμμίζοντας το σπουδαίο ρόλο του στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

“Ο Εντυ είναι ένας άνθρωπος με πάθος και βάζει όλη του την προσπάθεια και το μυαλό σε αυτό που κάνει. Είναι ένας άνθρωπος ακέραιος, ένας άνθρωπος με υπομονή και επιμονή, δεν παραδίδει τα όπλα, είναι ηγέτης και ένας πολύ καλός οικογενειάρχης”, τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Παπαδοπούλου.

Από την πλευρά του, ο Εντυ Ζεμενίδης ευχαρίστησε το Σύλλογο Δικηγόρων για την τιμητική διάκριση και προέτρεψε άπαντες να κάνουν το κάτι παραπάνω. “Να είστε παράδειγμα ακόμα και για αυτούς που δεν είναι δικηγόροι. Ο,τι κάνεις ως δικηγόρος, μπορεί να έχει διάρκεια και μετά τον θάνατό σου”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη συστράτευσης του ελληνικού στοιχείου.”Η Ελλάδα χρειάζεται κάθε έναν από εσάς. Κάθε ένας από εμάς, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εχουμε έναν ολόκληρο στρατό ανθρώπων και ήρθε η ώρα να τον βγάλουμε στη μάχη”, κατέληξε.

Τους ομογενείς καλωσόρισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Τηλιακός, ο οποίος αναφέρθηκε στην δράση της δικής του θητείας

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο Πρόξενος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου, η Ανώτατη Πολιτειακή Δικαστής, Μάντλιν Σίγκα, ο πολιτειακός γερουσιαστής, Ανδρέας Γουνάρδης και η πρώην πολιτειακή βουλευτής, Αραβέλλα Σιμωτά.

Χαιρετίζοντας συναδέλφους και φίλους ο νέος πρόεδρος, Γιώργος Ζαπάντης, αναφέρθηκε στην αποστολή και το έργο του Δικηγορικού Συλλόγου και απένειμε το βραβείο των Πρώην Προέδρων στον Μιχάλη Τηλιακό και στην πρώην πρόεδρο Χρυσάνθη Ζαπάντη – Μελλή. “Γνωρίζω ότι μόνο καλά πράγματα μπορούν να έρθουν από εδώ”, είπε, λίγο πριν την ορκωμοσία του νέου συμβουλίου, από την Μαντλίν Σίγκα.

Το νέο εκτελεστικό συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων, υπό τον κ. Ζαπάντη, απαρτίζουν οι Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου, 1η Αντιπρόεδρος, Τζον Ζερβόπουλος, 2ος Αντιπρόεδρος, Τόμας Papain, Ταμίας, Χριστίνα Γκώτση, Γραμματέας Αλληλογραφίας και Τζέιμς Στήβενς, Γραμματέας Πρακτικών.