Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ο Αρκαδικός Σύλλογος “Γέρος του Μωριά” γιόρτασε τα 91 χρόνια του

Ο Αρκαδικός Σύλλογος “Γέρος του Μωριά” γιόρτασε τα 91 χρόνια του

Η πρόεδρος του Γέρου του Μωριά Ευαγγελία Λαμπροπούλου Σαράφογλου επιδίδει το βραβείο στον πρώην πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Ανδρέα Παπαντωνίου. Φωτογραφίες: ΕΤΑ Press

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Greek News USA

Τον πρώην πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Ανδρέα Παπαντωνίου, τίμησε ως “‘Ελληνα της Χρονιάς” ο ιστορικός Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης “Γέρος του Μωριά” στην ετήσια χοροεσπερίδα του την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Vista Sky Lounge στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, γιορτάζοντας τα 91 χρόνια από την ίδρυσή του.

Οι Αρκάδες της Νέας Υόρκης, και ιδιαίτερα η νεολαία, έδωσαν δυναμικό παρών στην εκδήλωση την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Παπαγεωργίου. Παρόντες ήταν επίσης ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο διευθυντής του Γραφείου του Υπουργείου Εσωτερικών, Θεοδόσης Αθανασάς, ο τέως Πρόεδρος της Π.Ο.Α και πρόεδρος της Επιτροπής Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Γιώργος Ρεβελιώτης, από το Σικάγο,  καθώς και ο Κυβερνήτης της Ανατολικής Περιφέρειας, Χρήστος Βουρνάς. Τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο εκπροσώπησε ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, ο οποίος ανέπεμψε την εναρκτήρια προσευχή και συνεχάρη τους Αρκάδες για το έργο τους.

Η πρόεδρος του Γέρου του Μωριά, Ευαγγελία Λαμπροπούλου – Σαράφογλου, ο πρώην πρόεδρος της Π.Ο.Α., Ανδρέας Παπαντωνίου, ο Κυβερνήτης της Ανατολικής Περιφέρειας της Π.Ο.Α, Χρήστος Βουρνάς, η κ. Βάσω Παπαντωνίου και η Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Αγγελική Βουρνά

Στο καλωσόρισμά της η πρόεδρος του “Γέρου του Μωριά”, Ευαγγελία Λαμπροπούλου – Σαράφογλου, τόνισε ότι ο ιστορικός σύλλογος υπήρξε “μια αγαλλίαση, μια ζεστή αγκαλιά για όλους εμάς που ήρθαμε από την πατρίδα. Οι Αρκάδες έφτιαξαν ένα σπίτι, για να βρίσκονται, να συναντιούνται, να βλέπουν συγχωριανούς, φίλους και γνωστούς. Μέσα στον σύλλογό μας ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν ζευγάρια, έγιναν κουμπαριές. Ακόμα και σήμερα, οι Αρκάδες δουλεύουν ακούραστα και με πάθος για τη διατήρηση του συλλόγου μας. Ως πρόεδρος αισθάνομαι τυχερή για το θαυμάσιο συμβούλιο που με πλαισιώνει, το οποίο κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κάνουμε τον σύλλογο όσο πιο καλό μπορούμε”.

Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας -και επί χρόνια μέλος του Συλλόγου- Αγγελική Βουρνά, εξήρε το έργο και την προσφορά του “Γέρου του Μωριά”, συνεχάρη την πρόεδρό του όπως και τον τιμώμενο, τον οποίο χαρακτήρισε “άξιο και ξεχωριστό”. “Τον τιμούμε για το φιλανθρωπικό έργο του, την προσφορά του στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης και τη συμβολή του στη διατήρηση αξιών και κληρονομιάς, καθώς και για την στήριξη προγραμμάτων για νέους και υπερήλικες”, είπε η κ. Βουρνά.

Ο Πρόξενος, Δημήτρης Παπαγεωργίου, επαίνεσε ως παράδειγμα προς μίμηση τον “Γέρο του Μωριά” και υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της ενότητας στους κόλπους της Ομογένειας. “Δυστυχώς, δεν είναι πάντα κάτι δεδομένο. Να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε αυτήν τη φλόγα στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Εάν δεν βγούμε στον δρόμο να ξαναμιλήσουμε στον Ελληνισμό, τις αξίες και τα ήθη του, θα χαθούμε”, είπε.

Ο πρώην πρόεδρος Ανδρέας Παπαντωνίου, αποδεχόμενος το βραβείο, το αφιέρωσε “στους χιλιάδες Αρκάδες, των ΗΠΑ και πολίτες του κόσμου, ανώνυμους και επώνυμους, οι οποίοι έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση του άλλου”. “Οφείλουμε στους εαυτούς μας, στις νέες γενιές, αλλά και τους προγόνους μας, το μέλλον αυτής της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας μας, ώστε να το οδηγούμε πάντα με ασφάλεια σε νέες πρωτοβουλίες. Δίπλα μας έχουμε τη νεολαία μας, που αποτελεί το διαβατήριο, για το μέλλον της Ομοσπονδίας μας”, πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν υποτροφίες στους Ουίλιαμ Κανελλόπουλο, Τζιάννα Κουλούρη, Ελένη Σαράφογλου και Άννα Τσιούλια, ενώ μια νότα παράδοσης έδωσε με την εμφάνισή του το Χορευτικό του Συλλόγου.