Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Συνάντηση αποφοίτων του Queens College με πρωτοβουλία του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών

Συνάντηση αποφοίτων του Queens College με πρωτοβουλία του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –

Παλαιότερους αλλά και πιο νέους απόφοιτους από την Ελλάδα και την Κύπρο έφερε κοντά η εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στο Oasis Cafe στο Flushing. 

Παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Βυζαντινού Κέντρου Δρ. Γεράσιμος Κατσάν και η υποδιευθύντρια Δρ. Μαρία Αθανασοπούλου οι οποίοι καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν όλους τους αποφοίτους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και ήρθαν στη συνάντηση, ανάμεσά τους και δυο μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κέντρου, ο Κώστας Βαγγελάτος και η Έφη Λέκκα.

Μετά τις απαραίτητες συστάσεις, όλοι οι συμμετέχοντες στην ξεχωριστή αυτή συνάντηση μίλησαν για το πως ξεκίνησαν τις σπουδές τους, πως έκαναν φιλίες με άλλους Έλληνες ή Κυπρίους, πως κάποιες φιλίες άντεξαν μέσα στα χρόνια και συνεχίζουν, και τέλος ανέφεραν με τι ασχολούνται τώρα και πως βοηθήθηκαν από το Queens College και ιδιαίτερα από το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών.

Μεταξύ τους, τονίστηκε η ανάγκη για επαφή και δικτύωση όλων των αποφοίτων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και όλοι τους υποσχέθηκαν να διευρύνουν το δίκτυο και σε άλλους απόφοιτους που δεν έτυχε να ενημερωθούν ή δεν κατέστη δυνατό να παραστούν στη συνάντηση.

Η Δρ. Μαρία Αθανασοπούλου επισήμανε ότι το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του Βυζαντινού Κέντρου από τον αείμνηστο Χάρη Ψωμιάδη, επέτειος που θα γιορταστεί με πανηγυρική εκδήλωση στις 17 Μαϊου για την διοργάνωση της οποίας ζήτησε τη βοήθεια και συμμετοχή όλων.

Το Oasis Cafe, όπως τόνισαν οι απόφοιτοι, αποτελεί διαχρονικό σημείο συνάντησης για τους Έλληνες φοιτητές του Queens College καθώς το Greek Club Ικαρος πραγματοποιεί εδώ και χρόνια τις μηνιαίες συναντήσεις του στο χώρο αυτό. Όλοι οι φοιτητές, όπως σημείωσαν, έχουν δοκιμάσει τα υπέροχα ελληνικά γλυκά του και πάντα συναντούν εκεί άλλους Έλληνες θαμώνες. Αυτός ήταν και ο λόγος, σημείωσαν οι διοργανωτές, που επιλέχτηκε το συγκεκριμένο Cafe ως χώρος συνάντησης. Αλλωστε και οι υπεύθυνοι του και ιδιαίτερα ο manager κ. Μπόγκας βοήθησαν στην επιτυχία της συνάντησης, καθώς, όπως είπε, όλοι πρέπει να βοηθούμε το Βυζαντινό Κέντρο που συνεχίζει να προσφέρει στους Έλληνες φοιτητές για τόσα πολλά χρόνια.

Τέλος όλοι συμφώνησαν ότι ήταν απαραίτητη αυτή η συνάντηση. Υποσχέθηκαν να ενεργοποιηθούν και να βοηθήσουν το Κέντρο ανάλογα με την ιδιότητά τους, ανταποδίδοντας κατά κάποιο τρόπο την προσφορά του σε εκείνους, τα  χρόνια που ήταν οι ίδιοι φοιτητές και είχαν πρωτοέρθει από την Ελλάδα.

 Η βραδιά έκλεισε ευχάριστα, κάποιοι μάλιστα εκδήλωσαν την επιθυμία να γίνεται πιο συχνά η συνάντησηαυτή  για να έχουν την ευκαιρία να φέρουν κι άλλους παλιούς συμφοιτητές τους κι ευχαρίστησαν τον Δρα. Κατσάν και τη Δρ. Αθανασοπούλου για την πρωτοβουλία αυτή.