Home ΕΛΛΑΔΑ Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Δημητρίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αθήνα – Αύριο η...

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Δημητρίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αθήνα – Αύριο η τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ

ΑΘΗΝΑ –Greek News USA

Τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα πρώην Αμερικής κ. Δημήτριο υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών το απόγευμα σήμερα, Πέμπτη 25 Μαϊου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος βρίσκεται στην Αθήνα όπου αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών [ΕΚΠΑ] στη διάρκεια ειδικής τελετής το βράδυ στην μεγάλη Αίθουσα του ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα με την ειδική πρόσκληση που απευθύνει ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Μελέτιος Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, το πρόγραμμα της τελετής θα αρχίσει με προσφώνηση του Πρύτανη και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Αθανάσιο Μελισσάρη.

Στη συνέχεια, θα γίνει ανάγνωση του Ψηφίσματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο (Κατερέλο) και η επίδοση της περγαμηνής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη, καθώς και επίδοση τιμητικής πλακέτας στον τιμώμενο από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Τέλος, ως είθισται, ο τιμώμενος Επίτιμος Καθηγητής, Αρχιεπίσκοπος Γέρων πρ. Αμερικής κ. Δημήτριος (Τρακατέλλης), θα απευθύνει σύντομη ομιλία με τίτλο: «Η Δημιουργική Δύναμη της ‘Διακονίας του Λόγου’ (Πράξ. 6,4) ».