Home ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Έπαρση της Γαλανόλευκης στο Διοικητικό Μέγαρο του Bergen County

Έπαρση της Γαλανόλευκης στο Διοικητικό Μέγαρο του Bergen County

Φωτογραφίες: FB Bergen County, NJ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Greek News USA

Την 202η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας τίμησε η κομητεία του Μπέργκεν με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαρτίου στο διοικητικό μέγαρο στο Hackensack της Νέας Ιερσέης.

Η ετήσια πανηγυρική εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας δίπλα στην Αμερικανική στο προαύλιο του μεγάρου, διοργανώθηκε από κοινού με τα τοπικά τμήματα της AHEPA, Bergen Knights 285, Alexander Hamilton 54 και Ramapo 453. Στους προέδρους τους, Πολ Άνταμς, Πίτερ Χίλαρη και Πολ Γκούλετ, επέδωσε ο πρόεδρος της κομητείας του Μπέργκεν (Bergen County Executive), James J. Tedesco, τιμητικές διακηρύξεις για την 25η Μαρτίου.

Για την προσφορά τους στην κοινότητα τιμήθηκαν από τον κ. Tedesco οι ομογενείς Γρηγόρης Αναστασάτος, Ιωακείμ Τζακ Κεσίσογλου, Ευαγγελία Πονηρού, Ντέμη Τόμας, Μενέλαος Τόσκος, Νικόλας Τσαπατσάρης και Όμηρος Βανίδης.  

“Η κομητεία του Μπέργκεν αποτελεί τόπο κατοικίας για περί τους δέκα χιλιάδες Ελληνοαμερικανούς και είναι υπερήφανη για την πολυπολιτισμικότητα που της προσφέρουν οι διάφορες εθνοτικές κοινότητες που την συνθέτουν”, σημείωσε ο κ. Tedesco.  

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο τέως ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Γιώργος Χωριάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο των ομογενών και των φιλελλήνων στην Επανάσταση του 1821.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δρ. Ζήνων Χριστοδούλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο ύπατος γραμματέας της AHEPA, Σάββας Τσίβικος.