Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Αγιασμός στο Ημερήσιο Σχολείο «Β. Σπυρόπουλος» στο Φλάσιγκ

Αγιασμός στο Ημερήσιο Σχολείο «Β. Σπυρόπουλος» στο Φλάσιγκ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – [Φωτογραφίες: GOA]

Τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τέλεσε στο Ημερήσιο Σχολείο «Βασίλειος Σπυρόπουλος» του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ τέλεσε το πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν, όπως κάθε χρόνο, εντός του Ιερού Ναού και έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, και μαζί τις ευχές του προϊσταμένου της κοινότητας τους π. Παύλου Παλεστίδη και των εφημερίων π. Αριστείδη Γκαρίνη και π. Αλεξάνδρου Δούβρη.  

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε στους μαθητές για το ρόλο της οικογένειας στη ζωή τους και ιδιαίτερα της μεγάλης οικογένειας του Αγίου Νικολάου και του σχολείου τους.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρωτοσύγκελλος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης, ο διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, και ο Αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης.

Στην τελετή παρέστησαν ακόμα η πρόεδρος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου, Αθηνά Κρομμύδα, ο ευεργέτης της κοινότητας Στέφανος Τσερπέλης και ο πρόεδρος, Παναγιώτης Βαλασιάδης.