Home ΑΜΕΡΙΚΗ Απονομή παρασήμων από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη σε ΑHEPA και ομογενείς

Απονομή παρασήμων από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη σε ΑHEPA και ομογενείς

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Την Ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑHEPA που γιορτάζει φέτος την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή της και έντεκα επιφανείς ομογενείς που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, τίμησε – εκ μέρους της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου-, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την εξαιρετική προσφορά τους στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που διοργάνωσε προς τιμήν του ο οργανισμός “The Washington OXI Day Foundation” το βράδυ της Τρίτης 17 Μαϊου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Willard στην Ουάσιγκτον, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

Με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος τιμήθηκαν:

– Η Ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΗΕPA. Το παράσημο παρέλαβε ο Υπατος Πρόεδρός της, Δημήτρης (Τζίμυ) Κόκοτας.

– Ο ομοσπονδιακός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης. Το παράσημο παρέλαβε εκ μέρους του ο επιχειρηματίας Τζορτζ Κάλλινς από το Λος Αντζελες.   

– Ο επιχειρηματίας Γεώργιος Μπεχράκης.

Με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος τιμήθηκαν:

– Ο επιχειρηματίας George Marcus, πρόεδρος της εταιρείας Marcus & Millichap. Το παράσημο παρέλαβε ο Γενικός Πρόξενος στο Σαν Φρανσίσκο, Σωκράτης Σουρβίνος.

-Ο επιχειρηματίας Άγγελος Τσακόπουλος, πρόεδρος της εταιρείας ΑΚΤ Ιnvestements.

-Ο εκτελεστικός διευθυντής της HALC (Hellenic American Leadership Council), Έντυ Ζεμενίδης.

Με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος τιμήθηκαν:

– Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Αλέξανδρος Καρλούτσος. Το παράσημο παρέλαβε ο γιος του Μιχάλης Καρλούτσος.

– Ο διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινων Ρετροϊών, Τομέας Εμβολίων του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Ο Αργυρός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος απονεμήθηκε στον φωτογράφο Κωνσταντίνο Μάνο.

Με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Ευποιίας (απονέμεται αποκλειστικά σε γυναίκες) τιμήθηκε η πρώην  γερουσιαστής, Ολυμπία Σνόου. Το παράσημο παρέλαβε εκ μέρους της ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου.

Με τον Ταξιάρχη του Τάγματος της Ευποιίας τιμήθηκε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Κάθριν Φλέμινγκ. Το παράσημο παρέλαβε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας.

Και τέλος, ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Ευποιίας απονεμήθηκε στην Πρόεδρο του Δικτύου Ελληνικής Καινοτομίας, Μαρίνα Χατσοπούλου.

Τους τιμώμενους παρουσίασε o εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος, Μάικ Μάνατος.