Home Church & Religion Αρχων Μέγας Ρήτωρ του Πατριαρχείου ο Ανδρέας Δρακόπουλος

Αρχων Μέγας Ρήτωρ του Πατριαρχείου ο Ανδρέας Δρακόπουλος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ -της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Με το οφφίκιο του Άρχοντος Μεγάλου Ρήτορος τίμησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέα Δρακόπουλο, το απόγευμα της Δευτέρας 1 Νοεμβρίου στη διάρκεια μιας σεμνής τελετής στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Μανχάτταν. 

«Οι Άρχοντες Οφφικιάλιοι ήταν ανώτατοι αξιωματούχοι οι οποίοι καθ´όλη την ιστορία της Εκκλησίας μας προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν και σήμερα σημαντικές υπηρεσίες εις αυτήν ως πρόσωπα εμπιστοσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχου, ως συναγωνιστές, συνεργάτες και συγκυρηναίοι, ως σύνδεσμοι με τους θύραθεν θεσμούς, ως αρωγοί εις το διοικητικόν, κοινωνικόν και το λατρευτικόν έργον της Εκκλησίας, ως κραταιοί υπερασπιστές των δικαίων του πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου», ανέφερε πριν την τελετή ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 

Και πρόσθεσε: «Και σήμερα η Εκκλησία έχει ανάγκη προσωπικοτήτων με βαθεία πίστη εις τον Χριστόν και πιστότητα εις την παράδοσιν, με λιπαράν παιδείαν και ανοιχτούς ορίζοντας, με Ορθόδοξο βίωμα και γνώση του σύγχρονου κόσμου, ευλαβείς και ευφυείς, με εκκλησιαστικόν ήθος και βούλησιν για προσφοράν».

«Όλα αυτά τα πολλά χαρίσματα, το κύρος, τον σεβασμόν προς το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, τον δυναμισμόν και το σύγχρονο πνεύμα, τα συνδυάζει και τα ενσαρκώνει η υμετέρα λίαν αγαπητή εντιμολογιότης, εις το πρόσωπόν της», τόνισε ο Παναγιώτατος απευθυνόμενος στον κ. Δρακόπουλο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα αναδειχθεί σε ένα εκλεκτό μέλος του Τάγματος του Αποστόλου Ανδρέα.