Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Γιόρτασε τα 90 της χρόνια η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μπρούκλυν

Γιόρτασε τα 90 της χρόνια η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μπρούκλυν

ΜΠΡΟΥΚΛΥΝ, ΝΥ –  GNUSA

Με τη δυναμική -για άλλη μια χρονιά- συμμετοχή της νεολαίας να στέλνει αισιόδοξα μηνύματά για το μέλλον, η κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλυν γιόρτασε τα 90 χρόνια ζωής και Ελληνορθόδοξης μαρτυρίας, με χοροεσπερίδα την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στο κατάμεστο από ενορίτες και φίλους “Russo’s on the Bay” του Χάουαρντ Μπιτς.

Περισσότεροι από 300 ενορίτες και φίλοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, συμμετείχαν στην εκδήλωση που ως μόνο στόχο έχει να φέρει κοντά τα μέλη της ιστορικής κοινότητας για να γιορτάσουν μια ακόμα χρονιά επιτευγμάτων.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας, μεταφέροντας και χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ενώ μεταξύ των συνδαιτυμόνων ήταν αντιπροσωπείες των τριών όμορων κοινοτήτων του Μπρούκλυν, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με τον π. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη, των Τριών Ιεραρχών με τον π. Ευγένιο Πάππα και του Τιμίου Σταυρού.

Τη συγκίνησή του για την αγάπη και τον ζήλο των ενοριτών που αντανακλάται στην πρόοδο της ιστορικής κοινότητας, εξέφρασε ο προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γκανάς, ο οποίος εδώ και κοντά 40 χρόνια αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την πορεία ανόδου και ευημερίας που ακολουθεί η κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους κοινοτικούς οργανισμούς για τις αδιάκοπες προσπάθειές τους και σημείωσε πως “συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και δύναμη το έργο το οποίο έχουμε αναλάβει, χωρίς να ξεχνούμε τους πρωτοπόρους και όσους δεν είναι πλέον μαζί μας”.  

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Κώστας Μαλλάς, γέννημα – θρέμμα της κοινότητας, αναφέρθηκε στα πλούσια προγράμματα και τις διακονίες της, ιδιαίτερα δε στη συνεργασία της με το Hellenic Classical Charter School, τονίζοντας πως η Κοίμηση της Θεοτόκου ανθεί, μεγαλώνει και προοδεύει.  

O α’ αντιπρόεδρος, Αντώνης Γρίγος, ο οποίος ηγήθηκε της οργανωτικής επιτροπής, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και την υποστήριξή τους, καθώς και τα μέλη της επιτροπής που συνέβαλαν στην επιτυχία του χορού και του λευκώματος.

Συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν στην κοινότητα η ομοσπονδιακή βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη και ο πολιτειακός γερουσιαστής, Ανδρέας Γουνάρδης.

Το μουσικό μέρος της βραδιάς ανέλαβε η ορχήστρα “Power Station”.