Home ΕΛΛΑΔΑ Η Ολγα Κεφαλογιάννη στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης

Η Ολγα Κεφαλογιάννη στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA

«Η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η δυνατότητα σε όλες τις περιοχές της χώρας να έχουν τουρισμό είναι για μας πολύ σημαντική», τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε προς τιμήν της στην Προξενική Κατοικία ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου το απόγευμα της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου.  

Η υπουργός βρίσκεται στις ΗΠΑ για συναντήσεις με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών, τουριστικούς πράκτορες και μεγάλα τουριστικά γραφεία, καθώς και για επαφές με ομογενείς και επιχειρηματίες, -αρκετούς από τους οποίους είχε την ευκαιρία να συναντήσει στη δεξίωση-σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

«Χαίρομαι πάρα πολύ διότι βρίσκομαι εδώ με επίσημη θέση, μετά από δέκα χρόνια, και τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, πολύ καλύτερα. Περάσαμε μια πολύ μεγάλη κρίση οικονομική και ο Τουρισμός ήταν ο τομέας εκείνος που βοήθησε πολύ την Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της.  Σήμερα εξακολουθεί να αποτελεί ίσως την πιο σημαντική πηγή εισοδήματος και θέσεων εργασίας για την Ελλάδα», είπε η κ. Κεφαλογιάννη, απευθυνόμενη στους ομογενείς.  

«Είμαστε εδώ διότι μας ενδιαφέρει η αμερικανική αγορά, μας ενδιαφέρει να μπορέσουμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες από την Αμερική. Και όχι μόνο το καλοκαίρι, γνωρίζω ότι όλοι ξέρουν τα ελληνικά νησιά, τις ελληνικές παραλίες και τις θάλασσες, όμως υπάρχουν τόσες πολλές ομορφιές στην Ελλάδα», ανέφερε – μεταξύ άλλων. «Θέλουμε να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στον πολιτιστικό τουρισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας, τον τουρισμό ευεξίας, τη γαστρονομία, βεβαίως, την απίθανη ελληνική κουζίνα, τα απίθανα προϊόντα, τις διαδρομές του οίνου», πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο για την φιλοξενία.  


Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνου, υπογράμμισε πως όλοι οι παρισταμένοι έχουν ένα σημείο που τους συνδέει, «την αγάπη τους για την Ελλάδα».

«Επειδή η Ομογένεια είναι πολυπληθής να υπάρχουν και διάφορα θέματα που πρέπει να επιλύουμε, στο τέλος της ημέρας όμως το σημαντικότερο είναι η αγάπη για την Ελλάδα και η προσπάθεια να κρατήσουμε την ελληνική κληρονομιά και την ελληνική παράδοση», τόνισε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας.