Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Διαδικτυακή ξενάγηση στο σπίτι – Μουσείο της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες

Διαδικτυακή ξενάγηση στο σπίτι – Μουσείο της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες

Ο Παύλος Δεμερτζής Μπουμπούλης στο σπίτι - Μουσείο της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες. Φωτογραφία: Μιχαήλ Κοκοράκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΝΥ – Μια ξεχωριστή ευκαιρία να ξεναγηθούν διαδικτυακά στο σπίτι της ηρωίδας του 1821, Μπουμπουλίνας, στις Σπέτσες, προσφέρουν στους ομογενείς το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Stony Brook University με την εκδήλωση “Η ζωή και το έργο της ηρωίδας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Περιήγηση στο Μουσείο Μπουμπουλίνας”, την Τετάρτη 22 Μαρτίου το μεσημέρι, στο πλαίσιο του εορτασμού της 202ης επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Με ξεναγό τον Παύλο Δεμερτζή – Μπουμπούλη, πρόεδρο του Μουσείου και απόγονο έκτης γενιάς της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τη ζωή και το έργο της θρυλικής Καπετάνισσας, που μέχρι πρόσφατα διατηρούσε τον τίτλο  της πρώτης και μοναδικής γυναίκας στην παγκόσμια ναυτική ιστορία που κατείχε τον τίτλο του Ναυάρχου, και θα περιηγηθούν στο τριών και πλέον αιώνων αρχοντικό της, το οποίο από το 1991 λειτουργεί ως Μουσείο και Πολιτιστικό Κέντρο.

Εκεί θα θαυμάσουν, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα του Μουσείου https://bouboulinamuseum.com/ “συλλογές από όπλα, παλαιά βιβλία, πορσελάνες, έγγραφα και επιστολές της ηρωίδας, προσωπικά της αντικείμενα, χάρτες, κεντήματα, προτομές, βυζαντινές εικόνες, επίπλωση και αντικείμενα του 17ου έως και 20ού αιώνα, καθώς και το υπέροχο φλωρεντιανό σκαλιστό ταβάνι της μεγάλης σάλας, η διάσωση του οποίου υπήρξε από τους κυρίους λόγους ίδρυσης του Μουσείου Μπουμπουλίνας το 1991”.

Ο Παύλος Δεμερτζής – Μπουμπούλης γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1989. Μεγάλωσε στο νησί των Σπετσών, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στη Σκωτία από όπου αποφοίτησε το 2010.

Άρχισε να εργάζεται ως ξεναγός στο οικογενειακό Μουσείο Μπουμπουλίνας από νεαρή ηλικία και με την πάροδο του χρόνου ασχολήθηκε με τις Δημόσιες Σχέσεις και το Μάρκετινγκ. Έχει εκπροσωπήσει το μουσείο σε κρατικές και δημόσιες εκδηλώσεις, εθνικές εορτές και σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του Φίλιππου, ιδρυτή του μουσείου, το 2018, ανέλαβε το ρόλο του Προέδρου και, με την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια της οικογένειάς του, συνεχίζει να εργάζεται προσηλωμένος στον ιδρυτικό στόχο του μουσείου που είναι  η διατήρηση της ιστορικής κληρονομάς. Το αρχοντικό αποτελεί σήμερα εθνικό μνημείο, αναπόσπαστο κομματι της Ελληνικής Ιστορίας.

Η εκδήλωση είναι ελευθερη για το κοινό αλλά ειναι απαραίτητη η προεγγραφή για την πρόσβαση στο online zoom lecture-tour.

Για την εγγραφή σας: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEuc-upqDgiEtxoYoNpAjS2X80cZ-ZmKSRg

Μετά την εγγραφή θα λαβετε ενα επιβεβαιωτικό email.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την δρα Μαρία Αθανασοπούλου, υποδιευθύντρια του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College στη διεύθυνση  [email protected]