Home ΑΜΕΡΙΚΗ Διαδικτυακός ο 26ος Μαραθώνιος Αγάπης του Ronald McDonald House

Διαδικτυακός ο 26ος Μαραθώνιος Αγάπης του Ronald McDonald House

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε και φέτος εξαιτίας της πανδημίας ο 26ος Μαραθώνιος Αγάπης (Walk-a-thon) του Ελληνικού Τμήματος του Ronald McDonald House που διοργανώνεται στη μνήμη της ιδρύτριάς του, Νίκης Σιδέρη.

Οι δεκάδες φίλοι και υποστηρικτές του ιδρύματος από όλη την Αμερική περπάτησαν ο καθένας μόνος του ή με παρέα στη γειτονιά του, στο πεζοδρόμιο, στο δρόμο, σ’ ένα γειτονικό πάρκο, στην παραλία, ακόμη και στην αυλή των σπιτιών τους, και “ανέβασαν” φωτογραφίες τους στον ειδικό λογαριασμό του Ελληνικού Τμήματος στο FaceBook, με σκοπό να στηρίξουν τα παιδιά που δίνουν τη δύσκολη μάχη για τη ζωή τους απέναντι στον καρκίνο.

Η διαδικτυακή εκδήλωση ξεκίνησε την Παρασκευή 28 Μαϊου και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 31 Μαϊου (Memorial Day) με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Επικεφαλής και της φετινής προσπάθειας ήταν οι Μαρία Παρδάλη, Βασιλική Ρέντα Σακκά, Κώστας Σάιπρους και Γιώργος Σοφοκλής, όλοι τους μέλη της Επιτροπής του Ελληνικού Τμήματος και από τους βασικούς του εθελοντές.

Την ευγνωμοσύνη της στους συμμετέχοντες και γενικότερα στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα που βρίσκονται σταθερά στο πλευρό του ιδρύματος και υποστηρίζουν το έργο του εξέφρασε η συντονίστρια του Ελληνικού Τμήματος, Σπυριδούλα Κατέχη.

“Χωρίς τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε όσα προσφέρουμε στα παιδιά που μας χρειάζονται και τις οικογένειές τους”, είπε και ευχήθηκε “του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί και να γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο”.

Διαδικτυακά μηνύματα απέστειλαν στους συμμετέχοντες η πρόεδρος του RMDH, Ρουθ Μπράουν, καθώς και ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος, Σπύρος Μαλιαγρός, που ευχαρίστησαν τους δωρητές για την πολύτιμη προσφορά τους στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Μια από τις όμορφες εκπλήξεις της φετινής εκδήλωσης ήταν το “Agape Challenge” στο πλαίσιο του οποίου ζητήθηκε από τα παιδιά με ζωγραφιές και βίντεο να εκφράσουν τι γι’αυτά η αγάπη.

Τα παιδιά της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλυν βραβεύτηκαν για την καλύτερη φωτογραφία. Οι μικροί μαθητές έκαναν έναν κύκλο ξαπλωμένοι στο πάτωμα και στη μέση έβαλαν μια ζωγραφιά με το ξενώνα του Ronald Mc Donald House.

Τρία αδέλφια, η Ελένη, η Αννα-Μαρία και η Παναγιώτα Παντελάτου, κέρδισαν το βραβείο για το καλύτερο βίντεο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- μαθητές της Σχολής Ακροβατικής Γυμναστικής και Πολεμικών Τεχνών Λουπάκη με επικεφαλής τον Ελληνοαμερικανό πρωταθλητή Ελληνορωμαϊκής πάλης, Τόνυ Λουπάκη, τα χορευτικά της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον υπό τη διεύθυνση της χοροδιδασκάλισσας Ρούλα Ζωγοπούλου και του Λαογραφικού Ομίλου Ελλήνων Αμερικής.

Στο πλαίσιο του τετραήμερου μαραθωνίου πραγματοποιήθηκαν και ατομικές ερανικές προσπάθειες για την συγκέντρωση χρημάτων, με την κόρη του προέδρου Σπύρου Μαλιαγρού, Αλεξάνδρα, να καταφέρνει μέσω φίλων της να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσό.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από το Walk-A-Thon και τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, για την οποία προετοιμάζεται τώρα το Ελληνικό Τμήμα, που αποτελούν τις δύο βασικές εκδηλώσεις του το χρόνο, βοηθούν το ίδρυμα να παρέχει στέγη, τροφή και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των καρκινοπαθών παιδιών και των οικογενειών τους που φιλοξενούνται στον ανακαινισμένο ξενώνα του το Μανχάτταν στη διάρκεια της θεραπείας τους σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης.