Home NEW YORK Διαμαρτυρία έξω από τον ΟΗΕ για την παράνομη κατοχή στην Κύπρο

Διαμαρτυρία έξω από τον ΟΗΕ για την παράνομη κατοχή στην Κύπρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου η ΝΕΠΟΜΑΚ, η Ομοσπονδία Κυπρο-Αμερικανικών Σωματείων και η ΠΣΕΚΑ, καταδικάζοντας την 38η επέτειο από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και απαιτώντας την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω στις 3 το απόγευμα στο Ralph Bunche Park, ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του κτηρίου των Ηνωμένων Εθνών και βροντοφώναξαν την έντονη επιθυμία τους για μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη.  

Με την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία στα χέρια και πλακάτ με συνθήματα όπως “Κάτω τα Χέρια από τα Βαρώσια”, “Ελεύθερη Κύπρος Τώρα”, και “Δεν ξεχνώ”, απαίτησαν την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Μεγαλόνησο, καλώντας εκ νέου την Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας.  

Ηταν εκεί μαζί με τους φοιτητές της ΝΕPΟΜΑΚ USA ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Σωματείων, ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής – Καναδά, Θεόδωρος Παυλάκος.

Κοντά τους βρέθηκε και ο πολιτειακός βουλευτής Μιχάλης Ταννούσης, για να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε  στην Greek News USA, “για την αδικία της τουρκικής εισβολής του 1974 και την αδικία επίσης της αναγνώρισης από την Τουρκία του ψευδοκράτους πριν από 38 χρόνια. “Η Τουρκία συνεχίζει παράνομα να κατέχει το βόρειο τμήμα της Κύπρου και εμείς ζητάμε δικαιοσύνη και απαιτούμε απαντήσεις για τους νεκρούς της εισβολής, τους αγνοούμενους και τους πρόσφυγες, που έχασαν τη γη τους, ανάμεσα στους οποίους και οι γονείς μου”, τόνισε ο κ. Ταννούσης.  

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Σωματείων, Κυριάκος Παπαστυλιανού, ανέφερε πως “ήρθαμε εδώ σαν Ομογένεια για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για την αναγνώριση του ψευδοκράτους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να βρεθεί η λύση που προσπαθούμε όλοι εδώ σαν ομογενείς για 47 χρόνια”.

Η νεαρή Κατερίνα Χριστοδουλίδη από την οργάνωση NEPOΜΑΚ USA κατέβηκε στη διαδήλωση μαζί με τον αδελφό της Γιάννη. “Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι πρέπει να βρούμε μια λύση γι’ αυτό το πρόβλημα”, είπε, ενώ ο αδελφός της εξέφρασε την ελπίδα “στα χρόνια μας να δούμε μια ελεύθερη Κύπρο, ενωμένη σε μια χώρα”.