Home ΕΛΛΑΔΑ Δύο Αγγλόφωνα προπτυχιακά τμήματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από το φθινόπωρο

Δύο Αγγλόφωνα προπτυχιακά τμήματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από το φθινόπωρο

ΚΟΖΑΝΗ – του Σπ. Κουταβά

Δύο αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών για φοιτητές από το εξωτερικό θα προσφέρει από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025 το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για τα προγράμματα “Economics and Sustainable Development – «Οικονομικές Επιστήμες και Βιώσιμη Ανάπτυξη» στην Καστοριά και το «Creative Writing, Arts, and Humanities»- «Δημιουργική Γραφή, Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες» στη Φλώρινα, που σχεδίασε το Πανεπιστήμιο και πιστοποιήθηκαν από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, ΕΘΑΑΕ. 

Τα δύο πρώτα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του πανεπιστημίου θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές και την ομογένεια και σύμφωνα με τον Πρύτανη Θ. Θεοδουλίδη «έχουν σχεδιαστεί με βάση τα διεθνή πρότυπα, προσφέροντας προοπτική επαγγελματικής ανέλιξης σε δυναμικά επαγγέλματα, στοχεύοντας στην διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου μας».  

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σημείωσε ότι «ως αναπτυσσόμενο περιφερειακό Πανεπιστήμιο, ανταποκρινόμαστε με ταχύτητα στο εθνικό εγχείρημα ενίσχυσης της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης των ελληνικών ΑΕΙ». 

Το πρόγραμμα τετραετούς φοίτησης “Economics and Sustainable Development” στην Καστοριά  θα είναι το 4ο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα ΑΕΙ που πιστοποιήθηκε στην Ελλάδα, το πρώτο στις οικονομικές επιστήμες και τα ετήσια δίδακτρα του θα διαμορφωθούν στις 5.000 €  Το πρόγραμμα τετραετούς φοίτησης “Creative Writing, Arts and Humanities” στη Φλώρινα θα παρέχει διεθνώς αναγνωρισμένες σπουδές στις απαιτήσεις της παγκόσμιας δημιουργικής βιομηχανίας, προάγοντας συγχρόνως την λογοτεχνική καινοτομία και την έρευνα και τα ετήσια δίδακτρά του θα διαμορφωθούν στις 4.000 €. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν τις πληροφορίες που επιθυμούν από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες για το αγγλόφωνο πρόγραμμα οικονομικών επιστημών και βιώσιμης ανάπτυξης (sdg.uowm.gr) και το πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, τεχνών και ανθρωπιστικών επιστημών (cwah.uowm.gr).

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here