Home NEW YORK Εβραίοι διαδηλωτές απέκλεισαν τον σταθμό Grand Central για τη Γάζα

Εβραίοι διαδηλωτές απέκλεισαν τον σταθμό Grand Central για τη Γάζα

Φωτογραφίες: @jvplive

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Greek News USA

Για περίπου δύο ώρες έμεινε κλειστός το βράδυ της Παρασκευής ο τερματικός σταθμός Grand Central στο Μανχάτταν, μετά την εισβολή εκατοντάδων διαδηλωτών που απαιτούσαν κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή και τη Λωρίδα της Γάζας.

Μέλη της οργάνωσης Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη [Jewish Voice For Peace], φορώντας μαύρα μπλουζάκια με τα συνθήματα «Ανακωχή τώρα» και «Οχι στο όνομά μας», πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία του εμβληματικού σταθμού της Νέας Υόρκης, ζητώντας να μπει ένα τέλος στις αιματηρές εχθροπραξίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και τον βομβαρδισμό της Γάζας.

«Αρνούμαστε να επιτρέψουμε να γίνει μια γενοκτονία στο όνομά μας. Κατάπαυση του πυρός τώρα. Ποτέ ξανά για κανέναν», τόνισαν σε ανάρτησή τους στο Instagram.

Η Μητροπολιτική Αρχή Συγκοινωνιών (MTA) προχώρησε στο κλείσιμο του σταθμού περίπου στις 7:30 το βράδυ, ενώ προηγήθηκε η γενική απαγόρευση εισόδου [από τις 7]. Από τις 5 το απόγευμα επιτρεπόταν η είσοδος μόνο στους κατόχους εισιτηρίων.

Ο σταθμός ξανάνοιξε λίγο μετά τις 9 το βράδυ μόνο για τους κατόχους εισιτηρίων και μόνο από τις εισόδους στην οδό 105 East 42nd St., σύμφωνα με το MTA.

Οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό με το σύνθημα «Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι ελεύθεροι» και ακούγονταν να φωνάζουν: «Όχι άλλα όπλα, όχι άλλος πόλεμος. Η κατάπαυση του πυρός είναι αυτό για το οποίο παλεύουμε».

Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις.