Home ΕΛΛΑΔΑ Εθιμοτυπική συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Εθιμοτυπική συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Φωτογραφίες: GANP/ Δημήτρης Πανάγος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου  

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης, λίγες μέρες αφότου επέδωσε και τα διαπιστευτήριά του στον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρρες και ανέλαβε επίσημα τα νέα του καθήκοντα.

“Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα τον Σεβασμιώτατο προς αναγνώριση του υψηλού πνευματικού και ποιμαντικού του έργου, αλλά και λίγο, λόγω της παλαιάς μας γνωριμίας από την εποχή της Πόλης και ευρύτερα”, τόνισε σε δηλώσεις του στη GreekNewsUSA ο κ. Σέκερης, λέγοντας πως γνωρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο από την εποχή που ήταν Μητροπολίτης Προύσης και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στη Χάλκη και ο ίδιος υπηρετούσε ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη [2015-2018].  

“Το έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για όλο τον Ελληνισμό είναι μεγάλο”, πρόσθεσε, τονίζοντας πως -αν και γι’ αυτό είναι αρμόδιο το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη- και εμείς ως διπλωματική αρχή είμαστε πάντα αρωγοί και συμμετέχουμε και στις εκδηλώσεις και πάντα ερχόμαστε και ως απλοί Χριστιανοί και προσκυνητές και εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που η επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο ήταν από τις πρώτες του επισκέψεις στη Νέα Υόρκη.

Ο πρέσβης κ. Σέκερης εξέφρασε τη χαρά του που διαδέχεται στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, την προσωπική του φίλη, πρέσβη Μαρία Θεοφίλη, η οποία πρόσφατα αναχώρησε από τη Νέα Υόρκη, μετά από 5ετή θητεία.

Μάλιστα, η κ. Θεοφίλη επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στις 14 Δεκεμβρίου για να τον αποχαιρετήσει.  

“Το έργο είναι πολύ σημαντικό εδώ στον ΟΗΕ. Οπως θα γνωρίζετε, η Ελλάδα είναι υποψήφια για μη μόνιμο μέλος στο Συμβούλιο Ασφαλείας το 2025 – 2026 και γίνεται μια προσπάθεια, μια εκστρατεία να εκλεγούμε, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Η Ελλάδα συμμετέχει στον οργανισμό με τις δυνάμεις της”, τόνισε ο κ. Σέκερης, προσθέτοντας πως “δεν είμαστε από τα πιο μεγάλα κράτη, δεν είμαστε όμως και από τα πιο μικρά. Είμαστε ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ και είμαστε παρόντες όσο μπορούμε και νομίζω ότι ο οργανισμός αυτός παραμένει ένας παγκόσμιος οργανισμός παρά τα προβλήματα και την κριτική που ακούγεται καμιά φορά και από την κοινή γνώμη. Θα πρέπει ίσως να αναλογιστούμε τι θα ήταν ο κόσμος χωρίς τον ΟΗΕ”.