Home ΕΛΛΑΔΑ Επίτιμος διδάκτωρ του ΔΠΘ θα αναγορευτεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Επίτιμος διδάκτωρ του ΔΠΘ θα αναγορευτεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNewsUSA

Επίτιμος διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα αναγορευτεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, στη διάρκεια του διαδικτυακού εορτασμού των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων που συνδιοργάνωσαν το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας και το Ανώτατο Συμβούλιο για την Ελληνική Παιδεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η πανηγυρική τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στο πλαίσιο του προσκυνηματικού ταξιδιού του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου σε Θεσσαλονίκη – Άγιον Όρος- Κομοτηνή και Κωνσταντινούπολη από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου.

Νωρίτερα, θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, από την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΔΠΘ, καθηγήτρια Γλωσσολογίας, κ. Ζωή Γαβριηλίδου, τα νέα αναλυτικά προγράμματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως Γλώσσας Πολιτισμικής Κληρονομιάς.  

Στο πλαίσιο της μέχρι τώρα συνεργασίας των δύο πλευρών πέραν των επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς, υλοποιήθηκε επίσης και ένα πρόγραμμα πιστοποίησης για όσους διδάσκουν την Ελληνική ως γλώσσα πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και ένα τεστ Ελληνομάθειας.