Home ΕΛΛΑΔΑ Η Εθνική Φιλόπτωχος καλωσόρισε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Η Εθνική Φιλόπτωχος καλωσόρισε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Νέα Υόρκη, ΝΥ – GreekNewsUSA

Πρόγευμα προς τιμήν του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου παρέθεσε το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου στο Harvard Club της Νέας Υόρκης το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας, καλωσορίζοντάς τον στο πρώτο του ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.  

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας, πνευματικός σύμβουλος της Φιλοπτώχου, οι Μητροπολίτες Μέμφιδος Νικόδημος και Γουινέας Γεώργιος, καθώς και ο υποδιάκονος Moses Kariuki Maina.

Εκ μέρους της Εθνικής Φιλοπτώχου στο πρόγευμα παρακάθισαν η πρόεδρος Αρλίν Σιαβελή, οι αντιπρόεδροι Ανίτα Καρταλοπούλου και Στέλλα Παντελίδη, η υπεύθυνη πρωτοκόλλου Αφροδίτη Σκιαδά, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, Τζένιφερ Constantin και η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Φιλοπτώχου της Νέας Ιερσέης, Ελένη Κωνσταντινίδη.

“Ως Φιλόπτωχος αποστολή μας είναι να βοηθούμε εκείνους που έχουν ανάγκη και τους λιγότερο ευνοημένους ανάμεσά μας”, τόνισε στο καλωσόρισμά της η πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου, Αρλίν Σιαβελή και πρόσθεσε πως “εμπνεόμαστε από την διακονία Σας, καθώς χτίζετε σχολεία, εκκλησίες, νοσοκομεία και βοηθάτε πολλούς Αφρικανούς και Ελληνες”. Μαζί δε με την β’ αντιπρόεδρο, Ανίτα Καρταλοπούλου, η οποία χαρακτήρισε μεγάλη τιμή και ευλογία την παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Νέα Υόρκη, προσέφεραν στον Μακαριώτατο αναμνηστικό δώρο για τα 90χρονα της Εθνικής Φιλοπτώχου.  

“Η Εθνική Φιλόπτωχος είναι ένας οργανισμός αφοσιωμένος στη φιλανθρωπία, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο”, επισήμανε στο χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης Θεόδωρος υπογράμμισε το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Φιλοπτώχου και στάθηκε ιδιαίτερα στην ετυμολογία της λέςξης “φιλόπτωχος” και διερωτήθηκε “ποιός άλλος ήταν αληθινός φίλος των φτωχών εκτός από τον Ιησού Χριστό;”