Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Η Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ τίμησε την Στέλλα Κοκόλη

Η Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ τίμησε την Στέλλα Κοκόλη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Greek News USA

Τo Ιατρικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε σήμερα, Κυριακή 19 Μαρτίου, στη διάρκεια ειδικής τελετής στη Θεσσαλονίκη, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκόλη, για την πολύτιμη συμβολή της στο αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών του, το οποίο συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.  

Υπενθυμίζεται ότι η Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ έθεσε σε εφαρμογή κατά το σχολικό έτος 2021-2022 το Αγγλικό Πρόγραμμα προκειμένου να δώσει την δυνατότητα σε παιδιά των αποδήμων να σπουδάσουν στη Θεσσαλονίκη και να συνδεθούν με τις ρίζες των προγόνων τους.

Το βραβείο απένειμε στην κ. Κοκόλη ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, τονίζοντας ότι η τιμώμενη έχει αναγνωριστεί σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο ως κορυφαία εκπαιδευτικός και κοινοτική παράγοντας με πολύτιμη συμβολή σε ανθρωπιστικές δράσεις.

“Έχοντας πάθος για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, η Στέλλα Κοκόλη είναι ταγμένη στη διατήρηση και προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ηγετική φυσιογνωμία με εθελοντική προσφορά στους τομείς της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης, Φιλανθρωπίας και Πολιτικής Δράσης στις Η.Π.Α.”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσουλάκης.

Αναφορικά με το περίφημο αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει το Ιατρικό Τμήμα του ΑΠΘ, ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε ότι “είμαστε πολύ περήφανοι για τη συμβολή μας στην επιτυχία του και στην προβολή του σε διεθνές επίπεδο”.

Η Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, εντείνοντας τη συνεργασία τους για στο χώρο της Υγείας και της Ομογένειας, έχουν ήδη ανακοινώσει την υλοποίηση του Aristotle Medical Forum 2023 και του 2ου Παγκόσμιου Πανομογενειακού Ιατρικού Συνεδρίου από 6 έως 8 Οκτωβρίου 2023.