Home ΚΥΠΡΟΣ Η Κυπριακή Ομοσπονδία τιμά τον πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο

Η Κυπριακή Ομοσπονδία τιμά τον πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.

Τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (Michael R. Pompeo) θα τιμήσει η Ομοσπονδία Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων κατά τη διάρκεια του ετήσιου δείπνου της που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο “Terrace on the Park” στο Κουίνς.

Στον κ. Πομπέο θα απονεμηθεί το Βραβείο Ελευθερίας (Freedom Award), το οποίο απονέμεται -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας- κάθε χρόνο σε προσωπικότητες που θεωρείται ότι προωθούν την παγκόσμια ειρήνη, την θρησκευτική ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατία και υποστηρίζουν τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με το ίδιο βραβείο έχουν τιμηθεί κατά το παρελθόν ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ως γερουσιαστής, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, το Αμερικανο-Εβραϊκό Συμβούλιο (American Jewish Council – AJC), γερουσιαστές, βουλευτές, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και φιλάνθρωποι.

Συμπρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.