Home ΕΛΛΑΔΑ Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Greek News USA

Με κάθε ιεροπρέπεια και παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, εορτάσθηκε, σήμερα, Κυριακή 5 Μαρτίου, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι προέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με συλλειτουργούς τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, Γεώργιο, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του “ειρηνική” επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και Αρχιερείς των δύο Εκκλησιών, ανάμεσα στους οποίους -από τις ΗΠΑ- ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος και ο Μητροπολίτης Σάρδεων, Ευάγγελος.  

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος, μαζί με τους συλλειτουργούντες Αρχιερείς, τέλεσαν το καθιερωμένο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων “των υπέρ της Ορθοδόξου ημών πίστεως αγωνισαμένων και τελειωθέντων εν αυτή”.

Επιμνημόσυνη δέηση εψάλη επίσης και για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, καθώς και για τα θύματα των πρόσφατων σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

Ακολούθησε η λιτανευτική πομπή των Ιερών Εικόνων, στον αυλόγυρο του Πατριαρχείου, κατά την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε τους πιστούς.