Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Η Ομογένεια αποχαιρετά τον Βασίλη Σταθάκο

Η Ομογένεια αποχαιρετά τον Βασίλη Σταθάκο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –Greek News USA

Με βαθειά συγκίνηση και θλίψη η Ελληνοαμερικανική κοινότητα της Νέας Υόρκης αποχαιρετά τον ευεργέτη και επίτιμο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Βασίλειο Σταθάκο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου -ημέρα, φέτος, της παρέλασης στη Νέα Υόρκη- σε ηλικία 92 ετών, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί μετά την ανάκρουση των εθνικών μας ύμνων στην 5η Λεωφόρο, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Η οικογένεια, συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο το απόγευμα της Πέμπτης, 18Απριλίου στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλυν, όπου η σορός του είχε τεθεί σε προσκύνημα, και συλλυπήθηκαν τα παιδιά του Αικατερίνη και Roger Petticord, Δρ. Χαρίκλεια και Δρ. Τζον Τσιάλα, Παναγιώτη Β. Σταθάκο και Emily Gibbons, τα εγγόνια Σάσα και Ζωή Petticord, Νικολέτα – Μαρία και Νίκολας – Βασίλειο Τσιάλα.

Της νεκρώσιμης ακολουθίας το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ακολούθησε ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο «Greenwood Cemetery» στο Μπρούκλυν όπου αναπαύεται και η σύζυγός του Μαρία, το γένος Διαμαντάκου.

Ο Βασίλειος Σταθάκος διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ενώ πριν από περίπου δύο και πλέον δεκαετίες δώρισε στην Ομοσπονδία το ποσό των εξακοσίων χιλιάδων δολαρίων για την αγορά του κτιρίου της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία τον ανακήρυξε τότε επίτιμο πρόεδρο και ονόμασε το κτίριο «Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο».

Η Διοίκηση των πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης,  διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των φορέων-μελών της, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, και αποφάσισε την κήρυξη 7ήμερου πένθους στην Ομοσπονδία, κατά τη διάρκεια του οποίου οι σημαίες στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο θα κυματίζουν μεσίστιες, την κατάθεση στεφάνου επί της σορού του και τη σύσσωμη παρουσία όλων στην εξόδιο ακολουθία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here