Home ΚΥΠΡΟΣ Η Ομοσπονδία Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Η Ομοσπονδία Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Φωτογραφία: GANP/ Tom Galanis

Νέα Υόρκη – της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Την απογοήτευσή της εκφράζει η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής για την “άδικη και αβάσιμη”, όπως τη χαρακτηρίζει, κριτική που δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος για την ομιλία του στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, στο “Terrace on the Park”.

“Μετά από ανακριβή και παραπλανητικά δημοσιεύματα στα social media τα οποία άφησαν λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, οφείλουμε να συγχαρούμε δημοσίως τον Σεβασμιώτατο για την εμπνευσμένη, εύστοχη και συνάμα τολμηρή προσφώνηση του”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων.  

Μιλώντας στο ετήσιο δείπνο της Ομοσπονδίας, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, κατά το οποίο τιμήθηκε ο καθηγητής Βιοατρικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Irvine της Καλιφόρνια, δρ Κυριάκος Αθανασίου, o Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο.

“Όλοι μας επιθυμούμε δικαιοσύνη για την Κύπρο. Όλοι μας θέλουμε ειρήνη. Και για το λόγο αυτό, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να απαιτούμε τον τερματισμό της παράνομης κατοχής σχεδόν του μισού εδάφους της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα. Και δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να επιτύχουμε αυτό τον στόχο. Πρέπει να υπερισχύσει η ενότητα. Πρέπει να επικρατήσει η δικαιοσύνη. Και όταν αυτό επιτευχθεί, τότε ένα λαμπρό μέλλον θα διασφαλιστεί για την Κύπρο για πολλές επερχόμενες γενιές”, επισήμανε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος.

Η εν λόγω αναφορά του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία με αρνητικά και επιθετικά σχόλια σε κοινωνικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης, ενώ ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε επικρίσεις και σε ελληνικά κοινωνικά δίκτυα όπου διατυπώθηκε εσφαλμένη κριτική για την αναφορά του.