Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Κώστας Μάστορας: “Χόρτασα παλαμάκι, δεν θέλω άλλη δόξα”

Κώστας Μάστορας: “Χόρτασα παλαμάκι, δεν θέλω άλλη δόξα”

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – της Ματίνας Δεμελή

Κλείνει οριστικά το επί σαράντα χρόνια ελληνικό σούπερ μάρκετ Τιτάν στην Αστόρια. Το σημείο αναφοράς της ελληνικής ομογένειας στους 31 δρόμους που για τόσες δεκαετίες έφερνε πιο κοντά την Ελλάδα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έβαλε οριστικό λουκέτο.

Οι πελάτες του Τιτάν θα μπορούν να ψωνίζουν πλέον από την εταιρία “Optima” στο Ντιρ Παρκ του Λονγκ Άιλαντ ή από το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο ιδιοκτήτης Κώστας Μάστορας, μίλησε στην “Greek News USA” για την απόφαση του να κλείσει το μαγαζί που μεγάλωσε γενιές ομογενών Ελλήνων και μη.

“Έδωσα τη ζωή μου όλη. Δεν έκανα σαράντα χρόνια Χριστούγεννα, Πάσχα. Ήμουν πάντοτε εκεί και δούλευα, να πληρώνω τους εργαζόμενους, να είμαι σωστός.

Χόρτασα παλαμάκι, μπούχτισα, Έκανα τον μπακάλη χρόνια, Μια θυσία. Το ρεύμα αυξήθηκε στο διπλάσιο, οι εργάτες στο τριπλάσιο, τα ενοίκια πήγαν πενταπλάσια. Δεν θέλω άλλη δόξα, είμαι μια χαρά. Πίσω από κάθε θρύλο ή όνομα κρύβεται και μια οικονομική πραγματικότητα. Ό,τι έβγαζα Ιανουάριο με Πάσχα, τους  καλοκαιρινούς μήνες που έπεφτε η δουλειά τα έχανα”.

Ο ίδιος, δεν κρύβει την πικρία του για όσους τον “πολέμησαν” και την ίδια στιγμή του είπαν ότι λυπούνται που κλείνει.

“Έντεκα άτομα έπεσαν στα σκαλιά του Τιτάν και μου έκαναν μηνύσεις για να πάρουν χρήματα. Ένας από αυτούς μου τηλεφώνησε τις προάλλες να με ρωτήσει γιατί κλείνω”.

Όποιος θέλει να προμηθευτεί προϊόντα του Τιτάν μπορεί να επισκεφθεί το μαγαζί που βρίσκεται στην εταιρεία Optima στο Deer Park του Λονγκ Άιλαντ ή να ψωνίσει από το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η εταιρία “Optima” έδωσε το παρόν στην διεθνή έκθεση “Fancy Food Show” παρουσιάζοντας σειρά ελληνικών προϊόντων καθώς και του νέου χυμού “Olympus” που εισάγει.

“Δεν έχει ζάχαρη, ούτε συντηρητικά. Το εργοστάσιο Κλιάφα είναι το μοναδικό στην Ευρώπη που βγάζει χυμό χωρίς συντηρητικό, χωρίς ζάχαρη και με διάρκεια ζωής οκτώ μήνες. Δεν υπάρχει άλλο” είπε ο κ. Μάστορας.