Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Λαμπρά γιόρτασε τα ονομαστήριά της η κοινότητα του Αποστόλου Θωμά στο Cherry...

Λαμπρά γιόρτασε τα ονομαστήριά της η κοινότητα του Αποστόλου Θωμά στο Cherry Hill, NJ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – Greek News USA

                         Φωτογραφίες: Στέλιος Λάμπρου

Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς και αγαλλίασης εορτάστηκε η Κυριακή του Θωμά στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αποστόλου Θωμά στο Cherry Hill της Νέας Ιερσέης, προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης.

Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Οικονομίδης, ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Ψωμάς, ιερείς των γειτονικών κοινοτήτων και ο Αρχιδιάκονος, Φιλόθεος Tomczewski.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου 30 Απριλίου με τον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Επισκόπου Αποστόλου, και με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων από την ευρύτερη περιοχή.

Το μεσημέρι της Κυριακής, κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό, ενορίτες και επισκέπτες προσκυνητές συμμετείχαν στο πανηγύρι στο προαύλιο του ναού με χορούς και τραγούδια από το χορευτικό “Ελληνική Κληρονομιά” και στη συνέχεια στο γεύμα που προσέφεραν το κοινοτικό συμβούλιο με πρόεδρο τον αεικίνητο Γιώργο Χωριάτη και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα.

Παρόντες ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Φιλαδέλφειας, Δημήτρης Ροζανίτης, καθώς και ο προκάτοχός του και πρώην πρόεδρος της κοινότητας, Στάθης Καραντώνης.

Πρόκειται για την μοναδική στην Ιερά Αρχιεπισκοπή κοινότητα που φέρει το όνομα του Αποστόλου Θωμά, η οποία ιδρύθηκε το 1967 και αριθμεί σήμερα περίπου 700 οικογένειες – μέλη. Είναι μία από τις μεγαλύτερες και πλέον δυναμικές κοινότητες της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιερσέης.

Πριν από τρία χρόνια ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Ναού που περιελάμβανε την εξωτερική επένδυση της εκκλησίας με πέτρα, τη δημιουργία καμπαναριού και την τοποθέτηση τρούλου.