Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Λαμπρός ο εορτασμός των ονομαστηρίων στον Τίμιο Σταυρό του Whitestone

Λαμπρός ο εορτασμός των ονομαστηρίων στον Τίμιο Σταυρό του Whitestone

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΝΥ –

Προεξάρχοντος του Επισκόπου Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα και με συλλειτουργούς τον ιερατικώς προϊστάμενο π. Γεώργιο Αναστασίου και τον π. Ιερόθεο Μαρκόπουλο [Αγιοι Ανάργυροι Μανχάτταν] τελέστηκε η Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας για την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Whitestone.

Ηταν η δεύτερη φορά, όπως ανέφερε ο π. Γεώργιος, που την γιορτινή αυτή μέρα λάμπρυνε με την παρουσία του Αρχιερέας, μετά τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε εκεί ανήμερα του Σταυρού το 2021 – εν μέσω της πανδημίας- ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Ο εορτασμός για τα ονομαστήρια της κοινότητας ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, με τη συμμετοχή ιερέων από την μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης.

Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ο π. Γεώργιος έκανε ξεχωριστή αναφορά στο Ημερήσιο Σχολείο της κοινότητας -το οποίο επαναλειτούργησε με τάξεις προνηπιαγωγείου πέρυσι- και στην ανάγκη ενίσχυσής του.

Για τον σκοπό αυτό, όπως ανέφερε, θα διοργανωθούν δύο συναυλίες στις 6 και 7 Οκτωβρίου με τους δημοφιλείς ερμηνευτές Γιάννη Καψάλη και Σαββίδου, με την συνοδεία 15μελούς ορχήστρας με τους Μάκη Τσίκο στο κλαρίνο και Μιχάλη Τζιχάνη στο βιολί, που έρχονται από την Ελλάδα.