Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ “Οι ήχοι των Αγίων” στο Symphony Space της Νέας Υόρκης

“Οι ήχοι των Αγίων” στο Symphony Space της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη, ΝΥ – Αρχικά προγραμματισμένο για το 2020 αλλά με καθυστέρηση δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το ορατόριο «Θεοφάνης ο Έλληνας» του συνθέτη Σάββα Καραντζιά θα κάνει το ντεμπούτο του στη Βόρεια Αμερική ως μέρος της σειράς συναυλιών «Οι Ήχοι των Αγίων» στις 9 Νοεμβρίου, στις 7:30 μ.μ. στο ιστορικό Peter Norton Symphony Space της Νέας Υόρκης.

Ο Σάββας Καραντζιάς θα παραβρεθεί στην πρεμιέρα, ερχόμενος από την Ελλάδα για να παρακολουθήσει το έργο, μαζί με σημαντικούς εκπροσώπους του πολιτισμού και των τεχνών. Τη συναυλία θα εκτελέσει η καταξιωμένη Χορωδία, η Νεανική Χορωδία και η Ορχήστρα του Καθεδρικού Ναού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Τσουράκη. Για την πιστή αναβίωση του ορατορίου, στη συναυλία θα συμμετέχει η ανερχόμενη Ελληνίδα σοπράνο σολίστ Ιουλιέτα Παπαδοπούλου, μαζί με την Ανθούλα Κατσιματίδη, η οποία θα αναλάβει το ρόλο της αφηγήτριας.
«Πρόκειται για το τέλειο μουσικό αποκορύφωμα ενός από τους μεγαλύτερους βυζαντινούς αγιογράφους και πραγματοποιείται στην πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου – τη Νέα Υόρκη», είπε ο μαέστρος Τσουράκης. «Οι υπέροχες φωνές των χορωδών και της ορχήστρας θα αντηχούν ως ήχοι των Αγίων, και  ως κατάλληλη συνέχεια του Εορτασμού των εκατό χρόνων της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής».
Παράλληλα με την υψηλή αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, η συναυλία τελεί και υπό την αιγίδα του Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Τα έσοδά της θα διατεθούν προς όφελος της διεθνούς συναυλιακής περιοδείας της Χορωδίας του Καθεδρικού Ναού και της Χορωδίας Νέων της Αρχιεπισκοπής.
Ακολουθώντας ένα γεωγραφικό ταξίδι μουσικής διπλωματίας, ο Έλληνας συνθέτης Σάββας Καραντζιάς ταξιδεύει με τη συναυλία «Οι Ήχοι των Αγίων» στη Νέα Υόρκη για να παρουσιάσει την αμερικανική πρεμιέρα του ορατορίου «Θεοφάνης ο Έλληνας».

Ο «Θεοφάνης ο Έλληνας» αποδίδει μουσικά την βιογραφία του θρυλικού βυζαντινού αγιογράφου.  Το ορατόριο θα έχει παρουσιαστεί σε συνολικά τέσσερις ηπείρους μετά την αρχική του πρεμιέρα στο νησί της Ρόδου, γενέτειρα του συνθέτη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να  επισκεφθείτε τον ιστότοπο savvaskarantzias.com