Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ευαγγελισμού στο Jersey City

Ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ευαγγελισμού στο Jersey City

JERSEY CITY, NJ – GreekNewsUSA

                          Φωτογραφίες: Douglas John

 Χοροστατούντος του Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Τζέρσεϊ Σίτι της Νέας Ιερσέης.

Πλήθος πιστών προσήλθαν να τιμήσουν την μεγάλη αυτή μέρα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, ενώ πλειάδα ιερέων από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιερσέης συμμετείχαν στην ακολουθία, μαζί με τον ιερατικώς προϊστάμενο π. Μιχαήλ Diamond και τον Αρχιδιάκονο Φιλόθεο. 

“Σήμερα αποκαλύπτεται η μεγάλη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο”, επισήμανε στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Απόστολος, τονίζοντας ότι “οφείλουμε τη σωτηρία μας στην απάντηση της Παναγίας ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση του Θεού”. Ανέφερε επίσης ότι τιμούμε και την ημέρα που οι πρόγονοί μας “ανύψωσαν το θέλημά τους ενάντια στον κατακτητή  και διάλεξαν την ημέρα του Ευαγγελισμού να είναι η ημέρα της χαράς και της λύτρωσης από την σκλαβιά”.

Ο Θεοφιλέστατος έκανε ακόμα αναφορά στην Ουκρανία με την ευχή να έρθει η ειρήνη, ενώ μετέφερε στο εκκλησίασμα την ευχή και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος, όπως είπε, είναι “πολύ περήφανος για εμάς τους Ελληνες της Αμερικής και μας λέγει παιδιά του”. Μετέφερε επίσης τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ο οποίος βρισκόταν στο Σικάγο.

“Ας ευχηθούμε η ειρήνη να επικρατήσει σε όλους τους λαούς, ας προσευχηθούμε και για την Κύπρο μας που είναι ακόμα σκλαβωμένη”, είπε.

Τον Επίσκοπο υποδέχθηκαν στην κοινότητα ο π. Μιχαήλ μαζί με τον πρόεδρο του συμβουλίου, Διονύσιο Κουκουνάρα και την πρόεδρο της Φιλοπτώχου, Δέσποινα Βαρβατσούλη.