Home ΕΛΛΑΔΑ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Λονδίνο  

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Λονδίνο  

ΛΟΝΔΙΝΟ – Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο

Με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα στα Ανάκτορα του Buckingham ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ολοκληρώνοντας την πενθήμερη επίσημη επίσκεψή του στο Λονδίνο, όπου προέστη των εορταστικών εκδηλώσεων για την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης κατ’ ίδιαν συνάντησής τους, ο Παναγιώτατος εξέφρασε στον Βασιλιά Κάρολο, και εκ του σύνεγγυς, τα συλλυπητήριά του για την εκδημία της αείμνηστης μητέρας του Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, καθώς και τις θερμότερες ευχές του ιδίου και της Μήτρος Εκκλησίας για επιτυχή και καρποφόρα άσκηση των νέων υψηλών καθηκόντων του.

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε, επίσης, και στην επέτειο της εκατονταετηρίδος από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρουσίασε στον Βασιλιά Κάρολο τα μέλη της συνοδείας του, τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, και τους Μητροπολίτες Βελγίου κ. Αθηναγόρα και Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο.

Παρέστησαν επίσης οι Πρέσβεις της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Ιωάννης Ραπτάκης και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα κ. Matthew Lodge.