Home ΑΜΕΡΙΚΗ Πανηγυρικά ξεκίνησε η απευθείας πτήση της Delta “Βοστώνη-Αθήνα”

Πανηγυρικά ξεκίνησε η απευθείας πτήση της Delta “Βοστώνη-Αθήνα”

Φωτογραφίες: Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη

ΒΟΣΤΩΝΗ- GreekNewsUSA

Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαϊου στο διεθνές αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης η έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Βοστώνης-Αθήνας από την αεροπορική εταιρεία Delta Airlines, που είναι η πρώτη μετά από 25 χρόνια που συνδέει απευθείας τις δύο πόλεις.

Για περίπου μία ώρα, πριν την αναχώρηση της πτήσης, ελληνικές μελωδίες πλημμύρισαν το χώρο του Hall of Flags του αεροδρομίου Logan, με το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης με παραδοσιακές ενδυμασίες και υπό την καθοδήγηση του Ιωάννη Παππά να παρουσιάζει χορούς από όλη την Ελλάδα και να εντυπωσιάζει καλεσμένους, εργαζόμενους του αεροδρομίου και ταξιδιώτες.   

Η τελετή ξεκίνησε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας και την έπαρση της Γαλανόλευκης δίπλα στις σημαίες των χωρών που συνδέονται αεροπορικά με τη Βοστώνη.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων της Μασσαχουσέτης (Massport), ομογενής Lew Evangelides, ο οποίος αναφέρθηκε με συγκίνηση στις ελληνικές του ρίζες από την περιοχή της Ηπείρου, ενώ ο τοπικός διευθυντής της Delta Airlines, Pratik Patel, υπογράμμισε την προτεραιότητα της Ελλάδας ως προορισμού και τη σημασία της νέας απευθείας πτήσης.

Ως “ιστορική εξέλιξη για την ομογένεια της Νέας Αγγλίας που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στη Βοστώνη και την Ομογένεια”, χαιρέτησε την έναρξη της πτήσης ο πρώην Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μάικλ Δουκάκης.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, ο οποίος πρωτοστάτησε για την επαναλειτουργία της σύνδεσης, ευχαρίστησε τα στελέχη των αεροδρομίων της Βοστώνης και της Αθήνας και εξήρε το έργο των στελεχών της ομάδας εργασίας του Γενικού Προξενείου, της Μαρίνας Χατσοπούλου, του Νικόλαου Μητρόπουλου, της Κατερίνας Μακατούνη και της Στεφανίας Ορφανού, που “επί τέσσερα χρόνια”, όπως είπε, “εργάστηκαν εθελοντικά για την έναρξη της απευθείας πτήσης, κινητοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εστιάζοντας τις προσπάθειές τους στους τομείς της έρευνας αγοράς, ανάλυσης δεδομένων, δημοσίων σχέσεων, marketing και ανάπτυξης αερογραμμών”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσία τουριστικών πρακτόρων της Μασαχουσέτης, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Delta Airlines Chuck Imhof είχε παρουσιάσει τον Απρίλιο αναλυτικά τη στρατηγική της εταιρείας σε ειδική εκδήλωση στο Γενικό Προξενείο.

Η πτήση της Delta θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Βοστώνη. Το αεροσκάφος στην πρώτη απευθείας πτήση αναχώρησε με 100% πληρότητα.