Home ΕΛΛΑΔΑ Σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας

Σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA

Σειρά συναντήσεων με ομογενείς και εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας στη Βοστώνη θα έχει αύριο Παρασκευή ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναμένεται στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραστεί ως ο Μέγας Τελετάρχης [Grand Marshal] στις επετειακές εκδηλώσεις για την 203η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας που θα κορυφωθούν με την μεγαλειώδη παρέλαση την Κυριακή 14 Απριλίου στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάτταν.

Ειδικότερα, στη Βοστώνη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 12 Απριλίου επισκέψεις: 

– Στο Massachusetts Institute of Technology (MIT), όπου θα συναντηθεί με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής, ενόψει της εφαρμογής της «Ατζέντας 2030» στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

-Στο Harvard Kennedy School, όπου θα απευθύνει ομιλία με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον ρόλο της Ελλάδας.

-Στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, όπου θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της Σχολής, ακαδημαϊκούς και την επικεφαλής της Έδρας Κωνσταντίνου Καραμανλή, Φωτεινή Παζαρτζή. 

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Βοστώνη, ο κ. Δένδιας θα παρακαθίσει αύριο βράδυ σε δείπνο με τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο και εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας. 

Το Σάββατο 13 Απριλίου ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου το βράδυ θα συμμετάσχει στο ετήσιο δείπνο των Τελεταρχών στο ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάτταν.

Το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου ο κ. Δένδιας θα παραστεί στην πανηγυρική Δοξολογία στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάτταν, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, παρουσία και των Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς.

Ακολούθως, θα συμμετάσχει ως Μέγας Τελετάρχης μαζί με τον πρωταθλητή του NFL, Τζορτζ Καρλαύτη και τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αλέξη Βαφεάδη, στην μεγάλη παρέλαση που διοργανώνει κάθε χρόνο στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάτταν η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here