Home ΚΥΠΡΟΣ Στην Κύπρο ο Ρόμπερτ Μενέντεζ

Στην Κύπρο ο Ρόμπερτ Μενέντεζ

ΓΤΠ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Kυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μαριλένα Ραουνά.

Από αμερικανικής πλευράς παρίστατο η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ.

Τον κ. Μενέντεζ και τη σύζυγό του υποδέχθηκε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Το απόγευμα ο Γερουσιαστής Μενέντεζ προσφώνησε το Παγκόσμιο Συνέδριο των Κυπρίων της Διασποράς, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αργότερα απόψε, ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα παραθέσει στο σπίτι του στη Λεμεσό, δείπνο προς τιμή του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Στο δείπνο θα παρευρεθούν επίσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τη σύζυγο του Φιλίππα Καρσερά – Χριστοδουλίδη, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος και άλλα ηγετικά στελέχη της ομογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο χρόνια ο Νίκος Αναστασιάδης, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρασημοφόρησε τον Ρ. Μενέντεζ με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’ για τη μεγάλη συνεισφορά του στον αγώνα της Κύπρου.