Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Συναυλία – αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο στον Καθεδρικό

Συναυλία – αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο στον Καθεδρικό

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΝΥ –

Συναυλία – αφιέρωμα στο ποιητή Νίκο Γκάτσο διοργανώνουν από κοινού οι Σύλλογοι Αθηναίων Νέας Υόρκης και Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» σε συνεργασία με την Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας και την Ορχήστρα “Mikrokosmos” την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 5 μμ στην αίθουσα Χιώτη του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάτταν  (337 East 74 Street, New York, NY 10021).

Η εκδήλωση σκοπό έχει να τιμήσει όχι μόνο τη μνήμη του μεγάλου Ελληνα ποιητή, αλλά και την 44η επέτειο και την 60ή επέτειο από την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στους Οδυσσέα Ελύτη και Γιώργο Σεφέρη, αντίστοιχα.

Μελοποιημένη ποίηση των νομπελίστων ποιητών και του Νίκου Γκάτσου θα ερμηνεύσουν ο Γρηγόρης Μανινάκης, η Έλενα Χρήστου και η Χορωδία της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας με την συνοδεία των εκλεκτών μουσικών της ορχήστρας «Μικρόκοσμος» Γλαύκου Κοντομενιώτη [πιάνο], Κώστα Ψαρού [μπουζούκι – τραγούδι], Λευτέρη Μπουρνιά [κλαρίνο], Άγγελου Παπαδάτο [μπάσο] και Στηβ Βαβαγιάκη [ντραμς].

Στο αφιέρωμα θα συμμετάσχουν ως guest stars δύο ταλαντούχοι νέοι μουσικοί, η Αθηνά Αδαμοπούλου στο πιάνο και ο Νικήτας Ταμπάκης στο τραγούδι.  

Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τους Σύλβια Αδαμοπούλου (917) 596-5360 και Δημήτρη Α. Φίλιο (917) 202-6376 είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected][email protected].