Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου η Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Asbury...

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου η Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Asbury Park

Φωτογραφίες: Στέλιος Λάμπρου

Νέα Υόρκη, ΝΥ – της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Η Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης, συνεχίζοντας μια παράδοση που καθιέρωσε πριν από περίπου εφτά δεκαετίες, το 1947, ως Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής ο αείμνηστος Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας, θα τελέσει για άλλη μια χρονιά φέτος, λίγες μόλις μέρες μετά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, τον καθαγιασμό των Υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Θα προηγηθούν ο Όρθρος στις 8 το πρωί και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο “The Great Auditorium”, στο Ocean Grove της Νέας Ιερσέης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, με συλλειτουργούς τον Επίσκοπο Μηδείας και Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο της Μητροπόλεως κ. Απόστολο, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, π. Χριστοφόρο Οικονομίδη, ιερείς της περιοχής και διακόνους και τη συμμετοχή πιστών από τις ενορίες της ευρύτερης περιοχής.  

Αμέσως μετά κλήρος και λαός θα μεταβούν στην παραλία του Asbury Park όπου θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη του Πατριάρχη Αθηναγόρα και θα γίνει κατάθεση στεφάνου στην προτομή του, την οποία έστησε η πόλη του Asbury Park το 1975.

Θα ακολουθήσει γεύμα για όλους στον προαύλιο χώρο του θεάτρου, ευγενική προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή αφιερώθηκε από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα στην “ειρήνη του σύμπαντος κόσμου”, που αποτελεί συνεχή προσευχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.