Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Το “τελευταίο αντίο” στον Βικέντιο Μαλαματένιο

Το “τελευταίο αντίο” στον Βικέντιο Μαλαματένιο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Το τελευταίο αντίο στον πρώην Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο είπαν αρκετοί ομογενείς, παλιοί ενορίτες, ακροατές και φίλοι, σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης, το πρωί της Δευτέρας 23 Μαϊου στον Ιερό Ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια. Της νεκρώσιμης ακολουθίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Ευκαρπίας, κ. Ιερόθεο, Ηγούμενο της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και τους ιερείς π. Βασίλειο Τσουρλή από τον Άγιο Δημήτριο Αστορίας και π. Μελέτιο Μπουγά από τον Άγιο Νικόλαο στο Μπρούκλυν. Συμμετείχαν επίσης ο Αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης και ο νεοχειροτονηθείς διάκονος της Μονής, Βασίλειος Αγγελάκης.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ιερείς από κοινότητες της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και τη Νέα Ιερσέη.

Ο ενταφιασμός του έγινε σε τάφο της Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Ειρήνης στο Κοιμητήριο του Αγίου Μιχαήλ στην Αστόρια. Τα έξοδα της κηδείας του ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο Βικέντιος Μαλαματένιος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης 17 Μαϊου σε ηλικία 68 ετών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Bellevue Hospital” στο Μανχάτταν όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Μετά την καθαίρεσή του στις τάξεις των μοναχών το 2012 από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον Hellas FM που διέκοψε το πρόγραμμά του από τις 10 πμ – 2 μμ τη Δευτέρα, μεταδίδοντας πένθιμα εμβατήρια και ύμνους, προς τιμήν του πρώην συνεργάτη του.