Home ΚΥΠΡΟΣ Υποτροφίες από το Ταμείο Αρωγής Κυπριοπαίδων

Υποτροφίες από το Ταμείο Αρωγής Κυπριοπαίδων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Υποτροφίες σε δεκαέξι αριστούχους φοιτητές που σπουδάζουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια, συνολικής αξίας 34.500 δολαρίων, χορηγεί φέτος το Ταμείο Αρωγής Κυπριοπαίδων (Cyprus Children’s Fund – CCF).

«Θεμέλιο κάθε πολιτείας είναι η ανατροφή των νέων. Το Ταμείο Κυπριοπαίδων είναι πολύ υπερήφανο που συνεχίζει να τιμά αυτό το ρητό και παρά τις προβληματικές συνθήκες υπό τις οποίες εξακολουθούμε να βρισκόμαστε, είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στην παροχή υποστήριξης υποτροφιών σε προπτυχιακούς ή επί πτυχίω φοιτητές σε αμερικανικά κολέγια και πανεπιστήμια», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών, Ελενα Αναστασίου – Ρόσσι. Πρόσθεσε δε ότι οι παραλήπτες της φετινής χρονιάς «κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα σπουδών και έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της Θεολογίας, των Τεχνών και της Λογοτεχνίας, του Δικαίου, της Ιατρικής, της Εκπαίδευσης και πολλών τομέων της Επιστήμης και της Τεχνολογίας».

Εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις των φετινών υποτρόφων δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Κυπριοπαίδων, Νίκος Ζίττης. «Φέτος προσφέραμε», είπε, «υποτροφίες ύψους 34.500 δολαρίων σε μια ομάδα πολύ ταλαντούχων γυναικών και ανδρών που ακολουθούν πολυποίκιλα προπτυχιακά και επί πτυχίω προγράμματα σε ορισμένα από τα πιο καταξιωμένα Πανεπιστήμια στη χώρα», όπως  το NYU, το Χάρβαρντ, το Πρίνστον, το Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Αϊλαντ, το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Φλόριδας, η Μουσική Σχολή του Μανχάταν, το Βορειοανατολικό Πανεπιστήμιο (Northeastern University) και η Σχολή Τεχνών Τζούλιαρντ (Juilliard School of the Arts).

Τις φετινές υποτροφίες λαμβάνουν οι φοιτητές Ζωή Βράκα, Νικολέττα Δαμιανού, Λίτσα Δημητροπούλου, Ντανιέλα Κεφάλα, Στέφανος Κυπριανού, Ηλίας Κυριακίδης, Ανδριάνα Κυριακίδου, Χρήστος Μεταξάς, Αλέξανδρος Ντάρνα, Κύπρος Ντέρεστσουκ, Τζέιλα Πασχάλη, Αγγέλω Πιτσιλή, Ραφαήλ Σταυρίδης, Κωνσταντίνα Σωκράτους, Ειρήνη Φιθίαν και Ανδρέας Χαραλάμπους.