Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Φουριόζος πέρασε από το Τσίρειο ο ΑΠΟΕΛ

Φουριόζος πέρασε από το Τσίρειο ο ΑΠΟΕΛ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου μπήκε ο ΑΠΟΕΛ φεύγοντας με το διπλό επί του Άρη με 2-1 και μείωσε τη διαφορά στον έναν βαθμό από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα. Οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν τους 50 βαθμούς και άφησαν τον Άρη στην τρίτη θέση με 45 βαθμούς.

Η ομάδα της Λευκωσίας μπήκε φουριόζα από το πρώτο λεπτό και μέχρι το 10’ είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες, αμφότερες με πρωταγωνιστή τον Μάγκλιτσα. Στο 7’ ο Κροάτης από ευνοϊκή θέση – με καθαρό τοπίο – έστειλε τη μπάλα έξω, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του στο 10’.

Μεγάλη ευκαιρία είχε και ο Άρης στο 35’ με τον Σπόλιαριτς να βγάζει ωραία ασίστ στον Γιανγκό, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα. Στην επόμενη φάση, στο 36’, ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ, όταν μετά από κόρνερ του ΖοάοΠέδρο, ο Σόουζα έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Μάγκλιτσα με δεύτερη κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν λίγες φάσεις και παίχτηκε λίγη ώρα ποδοσφαίρου λόγω συχνών τραυματισμών που έφερναν διακοπές, αλλά το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά.

Στο 86’ οι γαλαζοκίτρινοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων όταν ο Ντιαβαρά πέρασε στον Μάγκλιτσα, αυτός στον Εφραίμ που πέρασε και τον τερματοφύλακα και με πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Άρης στο 90+2’ ξανά μπήκε στη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους όταν ο Σλόγκαρ πρόλαβε κι έκλεψε από τον Βινίσιους και με πλασέ νίκησε τον Μιχαήλ για το 2-1. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Άρη να ολοκληρώνει τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω απευθείας αποβολής του Καζού για φάουλ στον Ντε Βινσέντι, η οποία υποδείχθηκε από το VAR.

ΑΡΗΣ: Βανά, Γιαγκό (71′ Μπογκνάρ), Σίλντενφελντ, Μπρόρσον, Καζού, Μπράουν, Ρονκάλια, Ντελμίρο (57’Σλόγκαρ), Σπόλιαριτς (72′ Σικόρσκι), Γιαμπλόνσκι (57′ Mανού), Μπαμπίκα (38′ Tζιαβέ).

ΑΠΟΕΛ: Μιχαήλ, Zoάο Πέδρο (67′ Τσεπάκ), Καρώ, Βινίσιους, Ζαμπάλα, Σαρφό (77’Eφραίμ), Ντανίλο (68′ Σατσιάς), Σόουζα, Οκριασβίλι (82′ Ντε Βινσέντι), Θεοδώρου (82′ Nτιαβαρά), Μάγκλιτσα.

ΣΚΟΡΕΡ: 90+2′ Σλόγκαρ / 36′ Μάγκλιτσα, 86′ Εφραίμ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90′ Μπράουν / 61′ Mάγκλιτσα, 87′ Εφραίμ, 90′ Σατσιάς.

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90+5′ Καζού (απευθ.).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Domingues Da Silva Narciso Andre Filipe (Πορτογάλος).