Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Χόρεψε…σάμπα την Ανόρθωση ο Ολυμπιακός (3-2)

Χόρεψε…σάμπα την Ανόρθωση ο Ολυμπιακός (3-2)

ΛΕΥΚΩΣΙΑ- του Ανδρέα Χαραλάμπους

Τεράστια νίκη πήρε ο Ολυμπιακός Λευκωσίας στον αγώνα απέναντι στην Ανόρθωση, στο ΓΣΠ, κερδίζοντας με 3-2 και ανέβηκε στους 15 βαθμούς, ξεπερνώντας τους κυανόλευκους που έμειναν στους 12.

Η Ανόρθωση προηγήθηκε με τον Ουάρντα, ενώ ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Σαμπίνια στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα δύο γκολ με τον Βραζιλιάνο Γκουστάβο και πήρε τη νίκη. Το μόνο που κατάφερε η Ανόρθωση ήταν να μειώσει με τον Χριστοδουλόπουλο στο 91ο λεπτό του αγώνα.

Δυνατά μπήκε στο γήπεδο η Ανόρθωση, η οποία έψαξε ένα γρήγορο γκολ για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Μόλις στο 8ο λεπτό του αγώνα, ο Ουάρντα σημάδεψε το δοκάρι του Μολ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός της Ανόρθωσης πήρε την μπαλιά από τον Κορέια και έπιασε ένα ξαφνικό σουτ, ξαφνιάζοντας τον Μολ. Παρόλα αυτά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Στο 17ο λεπτό του αγώνα, ο Καλτσάς έκανε την μπαλιά από δεξιά, με τον Ουάρντα να νικά τον Μολ με κεφαλιά για το 0-1. Το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ, ωστόσο ο διαιτητής κλήθηκε στο VAR και αφού είδε ξανά τη φάση κατακύρωσε το γκολ.

Στη συνέχεια η Ανόρθωση έψαξε ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο σε όσες ευκαιρίες βρήκε δεν κατάφερε να σκοράρει, με αποτέλεσμα πριν το τέλος του ημιχρόνου να δεχθεί την ισοφάριση.

Ο Σαρφό εκτέλεσε το κόρνερ στο 45’και ο Σαμπίνια μπήκε στην πορεία της μπάλας, νικώντας τον Λόρια για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η Ανόρθωση ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως πέραν από μια κεφαλιά του Αραγιούρι την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μολ, δεν έφτιαξε άλλες σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση την Ανόρθωση και όποτε περνούσε στο μισό της Ανόρθωσης γινόταν απειλητικός.

Σε μια από τις αντεπιθέσεις του, ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι με τον Γκουστάβο.Συγκεκριμένα στο 74′, μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των ποδοσφαιριστών της γηπεδούχου ομάδας, ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Στο 81ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι για χέρι του Αραγιούρι, με τη βοήθεια και του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκουστάβο, ο οποίος νίκησε τον Λόρια για το 3-1.

Το μόνο που κατάφερε η Ανόρθωση ήταν να μειώσει στο σκορ με φοβερό σουτ του Χριστοδουλόπουλου στην εκπνοή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Μολ, Μποβέδα (20′ Σαρφό), Ντιανέ, Σαμπίνια, Κυριάκου, Νάνι, Κονφέ, Χαραλάμπους (56′ Γκουστάβο), Σάλι (56′ Γουίλσον), Πεχλιβάνης, Μάντζης (85′ Μουχτάρης).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Καλτσάς, Αραγιούρι, Ρισβάνης, Αντωνιάδης, Κορέια, Αρτυματάς, Χούσμπαουερ (64′ Ντέλετιτς), Πόποβιτς (63′ Χριστοδουλόπουλος), Ουάρντα, Λάφερτι (52′ Κατσαράβα).

Σκόρερ: Σαμπίνια 45’+1, Γκουστάβο 74′, 82′ (πεν.) Ουάρντα 17′, Χριστοδουλόπουλος 90’+2

Κίτρινες: Σάλι, Σαμπίνια (3η)  Πόποβιτς, Αρτυματάς (3η), Αραγιούρι