Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ψυχρολουσία στο 90’+8 για την Εθνική Κύπρου: Ισοπαλία 2-2 με την Μάλτα...

Ψυχρολουσία στο 90’+8 για την Εθνική Κύπρου: Ισοπαλία 2-2 με την Μάλτα και στον πάτο της βαθμολογίας του 8ου Ομίλου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Οδυνηρό φινάλε για την Εθνική Κύπρου, η οποία μέχρι το 98’ είχε στα χέρια της τη νίκη κόντρα στη Μάλτα, η οποία όμως ισοφάρισε στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Ντεγκάμπριελ.

Το παιχνίδι που έγινε στο ΑΕΚ Αρένα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, τελείωσε ισόπαλο 2-2.

Άνοιξε το σκορ ο Παπουλής (6’), ισοφάρισε ο Μούσκατ (53’)… ο Πιέρος (80’) έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Κύπρο και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα επιστρέψει στις νίκες, ο Ντεγκάμπριελ ισοφάρισε, μετά από μια στιγμή αδράνειας.

Οι Κύπριοι διεθνείς το πάλεψαν για τη νίκη, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα κακά τους διαστήματα και έφυγαν από τη Λάρνακα με βαθμολογικό όφελος.

Από πέντε βαθμούς μετράνε πλέον οι δύο ομάδες, ωστόσο η Εθνική Κύπρου, βρίσκεται στην τελευταία θέση, αφού μειονεκτεί έναντι της Μάλτας…

Μόλις στο 6’ της αναμέτρησης, οι Κύπριοι διεθνείς έκλεψαν την μπάλα λίγα μέτρα έξω από την αντίπαλη περιοχή, με τον Χάμπο να δίνει στον Παπουλή, ο οποίος με ένα υπέροχο πλασέ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Σε όλο το α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς πιο επικίνδυνοι σημειώνοντας συνολικά πέντε τελικές έναντι μιας του αντιπάλου τους, μετά από πλασέ του Κρετς. Ο Μιχαήλ όμως ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε.

Από πλευράς της Εθνικής μας, ξεχωρίζουν τα δύο άστοχα σουτ που επιχείρησαν εκτός περιοχής οι Ιωάννου και Χάμπος, όπως και μια αδύναμη κεφαλιά του Πιέρου, με τον αντίπαλο κίπερ να μπλοκάρει με ευκολία.

Το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης εκείνοι που πίεσαν ψηλά ήταν οι Μαλτέζοι, γεγονός που απέφερε καρπούς για τους ίδιους, αφού μετά από πίεση τους… ήρθε το κόρνερ, από το οποίο προέκυψε και το γκολ του Μούσκατ στο 53’. Ο Μαλτέζος σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Μάλιστα, στο 72’ οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» την ανατροπή, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πισάνι, ο Μιχαήλ ακούμπησε την μπάλα και αυτή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Εκεί που οι Μαλτέζοι έδειχναν να είναι πιο επικίνδυνοι, ο Χάμπος στο 76’ απείλησε με δυνατή κεφαλιά εντός περιοχής, όμως ο Μπονέλο κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (80’) η Εθνική Κύπρου πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ με γκολ του Πιέρου. Η φάση άρχισε μετά από παλικαρίσια ενέργεια του Κάστανου, ο οποίος παρά το γεγονός ότι του έγινε φάουλ έδωσε στον Κακουλή, που με την σειρά του έκανε υπέροχη ενέργεια, «άδειασε» τον αντίπαλο αμυντικό και σούταρε… αναγκάζοντας τον Μπονέλο να αποκρούσει με δυσκολία. Η μπάλα έφτασε στον Πίττα, ο οποίος εντός περιοχής έδωσε στον Πιέρο, που από κοντά έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, ενώ οι διεθνείς μας έδωσαν έμφαση στο να μην δεχθούν γκολ.

Παράλληλα, αξίζει αναφοράς πως ο διαιτητής έδειξε εφτά λεπτά ως καθυστερήσεις, χρόνος που κρίνεται υπερβολικός.

Εκεί λοιπόν που όλα έδειχναν πως θα πάρουμε τη νίκη, οι Μαλτέζοι στην τελευταία φάση (98’) κέρδισαν φάουλ λίγα μέτρα εκτός περιοχής, με τον Ντεγκάμπριελ ανενόχλητος εντός περιοχής να παίρνει την κεφαλιά και να σκοράρει.

Σίγουρα πρόκειται για ένα κακό αποτέλεσμα, ενώ ο τρόπος που ήρθε η ισοφάριση προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη πικρία.

ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Αντωνιάδης, Ιωάννου, Δημητρίου (85′ Παναγιώτου), Χάμπος (78′ Γκόγκιτς), Πιέρος, Ανδρέου (78′ Πίττας), Παπουλής (85′ Παναγιω΄του), Κ.Σωτηρίου, Λοΐζου (60′ Κακουλής), Κάστανος.

ΜΑΛΤΑ: Μπονέλο (82′ Γκαλέα), Καμενζούλι, Μποργκ (57′ Σο), Κρετς (70′ Ντεγκάμπριελ), Μοντεμπέλο, Μπονγκ (70′ Ντίμεχ) Πέπε, Τέουμα, Ατάρτ, Μούσκατ, Καρουάνα (46′ Πισάνι).

Σκόρερ: 6′ Παπουλής, 80′ Πιέρος / 53′ Μούσκατ, 98′ Ντεγκάμπριελ.

Κίτρινες: 58′ Δημητρίου, 90′ Πιέρος / –

Βαθμολογία 8ου Ομίλου

Κροατία           16        (11-1)

Ρωσία 16        (11-4)

Σλοβενία         10        (8-7)

Σλοβακία         9          (7-6)

Μάλτα             5          (8-17) *

Κύπρος            5          (3-13) *

*Έχουν παιχνίδι περισσότερο.

Επόμενη αγωνιστική (11/11)

Ρωσία-Κύπρος (19:00)

Μάλτα-Κύπρος (21:45)

Σλοβακία-Σλοβενία (21:45)

Ανδρέας Χαραλάμπους